Kimmade

Published On 4 March, 2014 | By Tony Perez |

Ken je dat? Je bent naar een of ander exotisch land geweest, je hebt daar de tijd van je leven gehad. En vooral heel lekker gegeten. En je komt weer thuis en eigenlijk verlang je het meest terug naar het eten van daar. Dus je zoekt een restaurant op waar ze de cuisine van dat exotische land zeggen te serveren.

En je gaat er heen, met je maatjes waarmee je ook op vakantie bent geweest. De verhalen van weleer schieten over de tafel alvorens de eerste gang voor je neer wordt gezet. De verwachtingen zijn hooggespannen en diep, diep van binnen weet je eigenlijk wel dat het waarschijnlijk niet zo zal zijn als daar. Maar dat kan ook niet eigenlijk. Ik bedoel, je zit in Amsterdam-Zuidoost, buiten regent het. Je hebt een trui aan. Het klopt gewoon niet helemaal. En dan komt het eten. En het eten bevestigt dit. Het is oke. Maar dat was het dan ook. De verhalen die je gedeeld hebt smaakten beter op de tong.

Maar er is voor de Azië-gangers onder ons eindelijk een remedie voor. In Utrecht heeft zich ongeveer een half jaar geleden het veel te kleine en krappe Kimmade haar deuren geopend.  Kimmade wordt eigenhandig gerund door Kim, een rasechte Vietnamees die in zijn piepkleine keukentje de heerlijkste authentiek Vietnamese gerechten tevoorschijn tovert. En voor een zeer zachte prijs. Ook dat nog!

loempia

Ik ben zelf een jaar geleden in Vietnam geweest en na het proeven van de vele gerechten bij Kim waande ik mij weer helemaal ergens op de straten van Hanoi, tussen al het geronk van de miljoenen brommers, al slurpende boven een dampende kom met bouillon en noodles. Ga er heen, met een vriend, met twee vrienden, met je vriendin, het maakt niet uit. Kim staat voor je klaar.

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

One Response to Kimmade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *