KLM maakt indrukwekkende veiligheidsinstructies-film

Published On 19 October, 2015 | By Sabine Langhout |

KLM is een echt Nederlandse luchtvaart maatschappij. In een tijd waarin we met maatschappijen uit ieder land naar onze bestemming kunnen vliegen, is onderscheid hard nodig. En dat weet KLM maar al te goed.

klm delfts blauw tegeltje

De kracht van KLM zit toch wel een beetje in dat het onze eigen grote luchtvaartmaatschappij is. Waarom zou KLM dat niet expliciet benadrukken in haar veiligheidsinstructies-film? Dat deed KLM, met de welbekende, oerhollandse Delfts blauwe tegeltjes. Alleen staan op die tegeltjes geen wijsheden, maar indrukwekkende tekeningen van een stewardess die de instructies uitlegt. Met meer dan 1000 tegeltjes is het onderstaande instructiefilmpje gemaakt.

Met het oog op internationale kijkers, is het filmpje wel engels gesproken (stiekem wel jammer). Vind jij deze instructies beter/leuker dan die ze in andere vliegtuigen draaien? Het houdt in ieder geval beter je aandacht vast!

Bekijk het Delfts blauwe instructiefilmpje hieronder:

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Hallo! Als Communicatiewetenschap studente, en eigenaar van mijn eigen bedrijf SABcreëert, heb ik erg veel interesse in reclames en alles wat er om heen gebeurt. In mijn blogs probeer ik antwoord te geven op vragen over de reclames zoals: wat is de boodschap? Welke strategie komt in deze reclame naar voren? Is de reclame effectief? Wat ik leer tijdens mijn studie kan ik goed toepassen bij het beantwoorden van deze vragen. Daarmee wil ik mijn lezers wat meer mediawijs maken en een kritische blik geven op de duizenden reclames die jaarlijks voorbij komen. Meer weten? Check www.sabcreeert.nl!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *