Knuffelen na het vrijdaggebed

Published On 12 October, 2016 | By Thomas Nekkers |

Wat gebeurt er als je rond het einde van het vrijdaggebed vlak bij een moskee knuffels uit gaat delen aan toevallige passanten? Dat is een vraag waarop Kim, Bas, Redouane en Wendy je wel een antwoord op kunnen geven. Ze schoten een video van deze actie die nu door iedereen te zien is via wieknuffeljijvandaag.nl

Locatie: Indische buurt, Amsterdam

Onlangs namen zij de proef op de som. Niet om te kijken wat er zou gebeuren, maar gewoon, omdat iedereen wel een knuffel kan gebruiken. Omdat meer knuffelen de wereld een stukje beter kan maken. Omdat knuffelen mensen wellicht wat dichter bij elkaar kan brengen. Het initiatief is een voortzetting van een eerdere knuffelactie die uitgevoerd werd door initiatiefnemer Kim Reek.

De aanleiding?

We vroegen Kim naar de gedachte achter deze actie.

“Eerder dit jaar voerde ik een soortgelijke actie uit als onderdeel van het Miracle Year, waarin ik een jaar lang vlog over het volgen van mijn hart en mijn dromen. Het is een jaar waarin ik de kracht van kwetsbaarheid wil tonen en een positieve impact wil maken op de wereld, hoe klein die impact ook moge zijn. Het leek mij mooi om een tweede actie te doen samen met nog een paar mensen die ieder vanuit hun eigen beweegreden iets zagen in het initiatief.“

De ervaring?

En hoe was het om daar te staan?

“In de eerste instantie heel spannend. Je moet het wel even doen. Maar zo snel als je de eerste achter de rug hebt, wordt het geweldig. Het is natuurlijk nog steeds best spannend om mensen zomaar een knuffel te geven. Dat is ook de reden dat wij deze actie uit wilden voeren.”

BEKIJK HIER DE VIDEO

Had je een verwachting vooraf?

“Ik had verwacht dat het iets minder overweldigend zou zijn dan in de Kalverstraat. Het kon echt twee kanten op. Of het zou heel gaaf worden, of we zouden helemaal geen knuffels krijgen. Gelukkig bleek het eerste scenario uit te komen. We hebben het ontzettend leuk gehad.

​We vroegen ons van tevoren wel af hoe de mensen zouden gaan reageren. Welke lading zou het hebben? Zo’n stel kaaskoppen bij een moskee, hoe zou het ontvangen worden?”

“Maar in de eerste paar minuten was al duidelijk dat het mooi zou gaan worden. Het enige wat door mijn hoofd ging was wauw, gaaf! Je voelt baarden in je nek, mensen steken hun duim omhoog, ze moedigen je aan…. Ja, dat geeft een tof gevoel!

​Er kwam in de eerste instantie wel veel druk op je af, maar daarna begin je er echt van te genieten. Ik denk dat iedereen dat wel had. Het meest opvallende was nog dat de andere kaaskoppen juist niet met ons wouden knuffelen!”

Dus je verwachtingen kwamen wel uit?

​”Jazeker. Het positieve scenario kwam tot leven. We voelden ontzettend veel liefde van iedereen die langsliep en dat is precies waarom we hiermee begonnen zijn. Al met al zijn we zeer tevreden met het resultaat van deze actie.”

Komt er een vervolg?

“Zeker weten! We hebben nog geen datum voor het vervolg, maar er wordt op dit moment al hard aan gewerkt!”

​Wil jij op de hoogte blijven van volgende Miracle Year-acties? Bekijk dan snel Kim’s website en like zijn Facebookpagina om niets meer te missen!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Nieuwe technologie en sporten. Daar draait het leven toch om? Het enige wat nog mooier is dan technologie en sporten is technologie voor bij het sporten. Daar hoor je mij dan ook de hele dag over babbelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *