Kraantje Pappie voor 3 dagen bij Defensie

Published On 20 September, 2013 | By Sam |

En als het zover is, dat onze richting besloten is. Twijfel ik geen ogenblik, want ik weet dat mijn team doet wat nodig is! – Een typerende zin uit het infanterie-strijdlied. Rapper Kraantje Pappie heeft samen met de producers van Nightwatch/Noisia en Defensie dit strijdlied in een compleet nieuw eigentijds jasje gestoken en kreeg de naam ‘Werkveld’. Heb je de clip nog niet gezien? Bekijk hem dan hier, want het is zeker de moeite waard!

Als infanterist ben je een militair die vecht op de vaste grond. Je dient in een topvorm te zijn, traint en bereidt je voor om samen met je maten te werken in de moeilijkste omstandigheden. Wie niet volledig fit is staat al achter op de vijand. In de videoclip is te zien dat niet alleen de Nederlandse infanteristen in topvorm zijn, maar zeker ook Kraantje Pappie. Pappie zei het volgende over deze opdracht, “Dit was een te gekke opdracht. Zo’n kans krijg je maar één keer. Mijn enige eis was dat ik mijn eigen stijl mocht aanbrengen en dat is gelukt. Het is een rauw nummer geworden. En weet je, een leger is écht nodig.”

Voor het opnemen van de videoclip moest natuurlijk een locatie worden gevonden, maar deze was al snel bedacht. Want waar kun je een videoclip over strijden nou beter opnemen dan tussen de pantserinfanterie, luchtmobiele brigade en korps commando’s? Precies, tussen de pantserinfanterie, luchtmobiele brigade en korps commando’s! 3 dagen lang hebben Kraantje Pappie en de mannen van Nightwatch/Noisia zich op het werkveld van de infanterie bevonden om zo het echte gevoel te krijgen.

Wil jij net als Kraantje Pappie zien hoe het eraan toe gaat bij de infanterie? Ben je ook nog eens fysiek topfit? Kun jij snel schakelen en situaties lezen? En bovenal een echte teamplayer? Schrijf je dan zeker in voor de Open Dagen Infanterie!

5.00 avg. rating (99% score) - 4 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik ben Sam! Een enthousiaste student bedrijfscommunicatie die graag schrijft over Toffe Dingen. Ik hou van appels, de Efteling en vroeg opstaan. Voor Toffe Dingen schrijf ik over van alles. Als het maar Tof is. Ik word blij van chocola, groene thee en leuke mensen om me heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *