Laat jij je voor je plezier opsluiten? Ontsnappen in A’dam! (incl. win actie)

Published On 9 October, 2014 | By Sebastian |

Escaperoom populariteit

Jezelf laten opsluiten en er ook nog voor betalen? Sommigen zullen je voor gek verklaren maar het gebeurt toch echt op grote schaal. De afgelopen jaren vindt er een nieuw tof fenomeen plaats in de wereld van de uitjes. Als kool schieten ze uit de grond, de zogenoemde escaperooms. Je laat je vrijwillig opsluiten in een ruimte en hebt een uur om daar weer uit komen. Dit doe je door sloten open te maken en raadsels op te lossen. Een verhaallijn leidt je door de verschillende raadsels. De rage komt overgewaaid uit Japan, maar inmiddels zijn over de hele wereld escaperooms te vinden. Escaperooms zijn in principe geschikt voor iedereen maar worden veel gespeeld door jongeren en zijn een ideaal bedrijfsuitje.

The Escapehunt Experience Amsterdam

Wij waren te gast bij een nieuw te openen escaperoom in Amsterdam. The Escapehunt Experience in Amsterdam is de grootste escaperoom aanbieder in Nederland en is een franchise van de marktleider in escaperoom games. The Escape Hunt Experience heeft nu 8 vestigingen maar er staan 17 nieuwe vestigingen op het punt te openen en naar verwachting zijn dat er aan het eind van 2014 75. Dat betekent dat er al een berg ervaring is en de kamers zien er daarom tiptop verzorgd en tof uit. Er zijn 3 verhaallijnen die je kunt spelen en elke verhaallijn is er dubbel zodat je ook als teams tegen elkaar kunt spelen.

escapehunt-experience-amsterdam-toffedingen

Wat staat je te wachten?

Mijn escaperoom partner in crime en ik hadden beiden nog nooit een escaperoom gespeeld en wisten er eigenlijk ook nog niet zoveel vanaf. We hadden dus geen idee wat ons te wachten stond. Onderweg naar The Escaphunt Experience filosofeerden we over wat ons te wachten stond en vooral of het wel leuk zou zijn. Ik heb vrij veel verschillende soorten bedrijfsuitjes geprobeerd en uit ervaring kan ik vertellen dat sommige erg “gemaakt” voelen en niet altijd even leuk zijn. Ik vroeg me af of dat hierbij ook zo zou zijn?

Het spel

Zonder al teveel te verklappen, dien je door raadsels te kraken een mysterie op te lossen en zo je vrijheid te bewerkstelligen. Na een kort ontvangst worden we al vrij snel door een spelleider opgesloten in de escaperoom. Je krijgt verder vrij weinig te horen. De tijd gaat lopen enneuh… veel succes!! Wij werden opgesloten in The Alley bij The Escapehunt Experience Amsterdam. Er hangt een grote klok waarop je de tijd die je hebt, een uur, langzaam ziet wegtikken. Als een gek ga je op zoek naar aanwijzingen en eigenlijk ook naar de raadsels die je moet kraken, want niet alles is van het begin af aan duidelijk. Al doende merk je dat een verhaallijn de raadsels op een leuke manier aan elkaar rijgt.

De ervaring

Mijn eerdere zorgen over dat de game wellicht wat “gemaakt” zou zijn waren bij de start van de game als sneeuw voor de zon verdwenen. Het is opvallend hoe snel je opgeslokt wordt door de raadsels. Ik was even compleet met niks anders bezig dan het oplossen van de problemen die voor ons lagen. The Escapehunt Experience Amsterdam slaagt er echt in een ervaring te creëren die je even laat ontsnappen aan de realiteit en je onderdompelt in een andere wereld. Nadat we uit de kamer kwamen moest ik zelfs even goed nadenken welke dag van de week het was. Leuk dus en erg verrassend.

Winnen

De escaperoom die wij hebben bezocht is nog niet officieel open en had derhalve nog wat kinderziektes, maar die lossen ze ongetwijfeld voor de lancering op. Wij mogen 1×5 toegangsbewijzen weggeven zodat jij met je vrienden ook The Escapehunt Experience kunt ervaren in Amsterdam. Deze geven we natuurlijk niet weg zonder een raadsel op te lossen. Zoek uit welke Toffedingen blogger de meeste artikelen heeft. In het allereerste artikel van deze blogger vind je het wachtwoord dat je moet mailen naar [email protected]. We verloten de prijs onder de inzenders met het goede antwoord.

poster travel site definitief

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Sebastian is blogger voor Toffedingen.com en schrijft graag over dingen die hem prikkelen. Dat zijn er een hoop want hij heeft een brede interesse. In het dagelijkse leven faciliteert hij trainingen, heeft een eigen mediabedrijf en in het weekend draait hij graag een plaatje (euh….mp3)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *