Lenovo IdeaCentre Horizon – Een tablet als bijzettafel?

Published On 10 January, 2013 | By Tom |

Een tablet heerlijk compact? Niet als het aan computerfabrikant Lenovo ligt! Op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas presenteerde ze de Lenovo IdeaCentre Horizon, een gigantische tablet van maar liefst 27-inch. Beat that iPad mini en Google Nexus 7!

Met zijn formaat – er gaan zo ongeveer 8 iPads in! – kun je de Lenovo IdeaCentre Horizon moeilijk beschouwen als een traditionele tablet. Het is dan ook meer een touch-pc die je plat kunt liggen en een verdomd goed uiterlijk heeft. De IdeaCentre draait op een volledige Windows-8 versie en het scherm ondersteunt tien verschillende aanrakingen. Om een ‘lekker met z’n allen om de tablet’-spelletjes gevoel nog meer te versterken heeft de IdeaCentre software die het mogelijk maakt dat vier verschillende gebruikers tegelijkertijd gebruik maken van de tablet. Een heuse interpersonal computer!

De Lenovo IdeaCentre Horizon wordt geleverd met een Intel core i3, i5 of i7 processor. Met een schermresolutie van 1920x1080P is het, zeker in combinatie met de steunvoet aan de achterzijde, prima Full HD films kijken! De aansturing van het scherm vindt plaats door een Nvidia GeForce GT 620M grafische chipset en voor de opslag kan er gekozen worden voor harde schijven met een capaciteit tot 1TB. Standaard wordt een BlueTooth toetsenbord meegeleverd aan de tablet.

Heb je genoeg van de iPad mini en kan je niet wachten om dit stukje fraaie techniek aan te schaffen? De Lenovo IdeaCentre Horizon ligt deze zomer in de winkel voor het schappelijke prijsje van $ 1699. Of hij ook naar Nederland komt en wat de prijzen hier op de markt gaan worden is nog niet bekend.

Is 27-inch jou niet groot genoeg? Begin dan alvast maar te watertanden. Lenovo heeft op de CES ook een toestel getoond met een scherm van maar liefst 39-inch! De aanschaf van een nieuwe bijzettafel zou ik voorlopig maar even uitstellen…

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik hou van communicatie. Niet alleen in de kroeg of in de supermarkt, maar ook zeker online! De vrijheid die het internet me biedt is me een groot goed. Mijn doel? Een (virtuele) glimlach om een schrijfsel maakt ook mijn dag weer heel wat plezieriger!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *