De Lenovo Ideapad Yoga 2 PRO, meer dan een toffe gadget alleen!

Published On 6 December, 2013 | By Tom |

Leuk speelgoed is het zeker. Door het display dat 360 graden kantelbaar is is het ook nog eens uiterst functioneel en, misschien wel net zo belangrijk, een behoorlijk eyecatcher in elke ruimte. Het steeds geliefder worden van Windows 8 speelt natuurlijk ook mee in de populariteit van de Yoga-serie. Het is dan ook de hoogste tijd om eens wat dieper in deze gadget te duiken. Gaat de Lenovo IdeaPad Yoga 2 echt de markt veroveren?

Specs
De Lenovo IdeaPad Yoga 2, sinds deze herfst op de markt, is de opvolger van de IdeaPad Yoga 13. Nog steeds beschikt hij over het convertible design (uiteraard met omkoopbaar scherm) maar toch hebben we wat duidelijke verbeterpunten gevonden. Het display (13.3″ ips lcd) is voorzien van een resolutie van 3200 bij 1800 pixels en de helderheid van het display bedraagt nu 350 nits. Mocht je niet genoeg hebben aan het opslaggeheugen van 512GB dan is dit makkelijk uit te breiden met een SD-kaart. De nieuwe Haswell Intel-Core processor geeft de beschikking over 8 GB aan werkgeheugen.

Met een batterijduur van 9 uur (fabrieksopgave) is de Yoga 2 Pro een ideale vriend wanneer je aan het reizen bent of gewoon lekker thuis op de bank een serie kijken wilt. Comfortabel typen in het donker kan ook aangezien het keyboard voorzien is van achtergrondverlichting. Verder aanwezig zijn een eenvoudige webcam (voorzijde), een microHDMI-poort en zowel een USB 2.0 als een USB 3.0-poort. Met zijn 1,39kq is hij ook lichter dan zijn voorganger. Wat dan wel hetzelfde is gebleven? De kleur. De Yoga 2 is nog steeds verkrijgbaar in het zwart en oranje.

IdeaPad Yoga 2

Optimaal gebruikersgemak
De verschillende standen van het display maken de IdeaPad zo uniek en gelukkig is daar weinig aan veranderd. We hebben dus nog steeds de laptop-stand waardoor we de Yoga 2 kunnen gebruiken voor alles wat we van een laptop wensen. Daarnaast is er de tent-modus, ideaal om te bankhangen (Yoga op schoot!) op een druilige zondag en een film-marathon te houden, de stand-modus, bijvoorbeeld om hem te gebruiken als digitale fotolijst en de tablet-stand om hem te gebruiken als, surprise surprise, een normale tablet!

De Yoga 2 is dus inderdaad een alles-in-1 waar we eigenlijk niet meer omheen willen. Het ongelooflijk heldere scherm maakt het gebruik van de IdeaPad zeer aangenaam. Het gebruikersgemak is in alles enorm. Lenovo is natuurlijk al een gigant wat computerhardware en consumentenelektronica betreft en met deze IdeaPad Yoga 2 bewijzen ze dat ze uitstekend snappen wat de consument graag wil.

5.00 avg. rating (99% score) - 5 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik hou van communicatie. Niet alleen in de kroeg of in de supermarkt, maar ook zeker online! De vrijheid die het internet me biedt is me een groot goed. Mijn doel? Een (virtuele) glimlach om een schrijfsel maakt ook mijn dag weer heel wat plezieriger!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *