Less is more – Ewan Yap’s Big Brand Theory

Published On 21 January, 2013 | By Ming |

De kleren die je aan hebt, het geurtje wat je gebruikt, je tandenborstel en tandpasta waar je je tanden mee poetst, de schoenen waar je op loopt, overal komen je tegenwoordig merken tegen. Maar is dit misschien niet een beetje te druk voor je ogen? Selfridges dacht er eerder ook zo over met hun No Noise project waarbij ze verpakkingen van bekende merken hebben gestript van hun logo en andere tekstuitingen. De verpakkingen bleken ondanks de afwezigheid van het logo gewoon herkenbaar.

In het project genaamd The Big Brand Theory: Packaging Design, heeft Ewan Yap een ontwerper uit Kuala Lumpur een serie van experimentele verpakkingen ontworpen voor iconische drankmerken. Met de theorie “less is more” is hij aan de slag gegaan om nieuwe verpakkingen te ontwerpen. In de ontwerpen laat hij zien hoe verpakkingen iconische kunnen blijven door hun ontwerpen simpeler en meer minimalistisch te maken.

De main focus van Yap is het merk zo te croppen dat het nog herkenbaar is om zo zijn eigen identiteit nog te behouden. Een bijkomend voordeel daarbij is dat het esthetisch gezien aantrekkelijker overkomt. Wij vinden het in ieder geval erg goed gelukt, raadt jij alle merken van bovenstaande designs?

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Mensen die me kennen, zeggen dat ik een visueel ingesteld persoon ben. Daar zouden ze weleens gelijk in kunnen hebben. Ik hou dan ook van beelden, of het nou gaat om een foto, een video of gewoon een mooi ontwerp. Niet voor niets bestaat de uitdrukking; Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Ming op Google+

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *