Let’s clean this shit up!

Published On 20 December, 2013 | By Wendy |

Het is weer december en dat betekent 3FM Serious Request! We kunnen er niet omheen; dit crossmediale concept is overal. Vorig jaar in Enschede en dit jaar in Leeuwarden met DJ’s Coen Swijnenberg, Paul Rabbering en Giel Beelen. Zes dagen en vijf nachten in het Glazen Huis, zonder eten. De Friese turner Epke Zonderland sloot eergisteren de deuren en deze gaan op kerstavond pas weer open.

Acties springen als paddenstoelen uit de grond, gemoedelijk- en samenhorigheid alom. De financiële crisis lijkt even vergeten en dat is maar goed ook. Samen met het Rode Kruis vraagt 3FM namelijk elk jaar aandacht voor een stille ramp. Dit jaar zamelen zij zoveel mogelijk geld in voor de 800.000 kinderen die jaarlijks onnodig sterven aan de gevolgen van diarree. Dit zijn er gemiddeld 2.200 per dag!

Vorig jaar had 3FM Serious Request een bereik van 84% onder de Nederlandse bevolking boven de tien jaar. Dat dit evenement een groot succes is, is dus geen nieuws. Wel wordt ieder jaar geprobeerd de recordopbrengst te verbreken. Gisterenavond stond de teller op 1.039.011 euro en dat is toch al bijna een ton hoger dan in 2012. De uiteindelijke opbrengst was in dat jaar ruim 12 miljoen en daar zijn we natuurlijk nog lang niet.

Draag een steentje bij!

Ook jij kunt 3FM Serious Request steunen. Vraag een plaat aan door te sms’en naar 3333 of neem contact op met het callcenter via 0909-1336. Er zijn diverse merchandise artikelen te koop in de webshop en je kunt bieden op te gekke veilingitems zoals huiskamerconcerten van bekende artiesten. Uiteraard kun je ook direct doneren of zelf in actie komen. Benieuwd naar de volledige opbrengt? Kijk of luister dan op kerstavond naar 3FM!

3FM Serious Request LIVE volgen doe je hier!

5.00 avg. rating (99% score) - 6 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik wil alles met liefde doen, dit lukt niet altijd. De zon is mijn beste vriend, regen mijn aartsrivaal. Ik ben een nerd, maar dol op mode. Slapen doe ik weinig, praten te veel. Mijn vocabulaire bevat prestigieuze woorden, Van Dale kent ze niet. Ik neem mezelf niet te serieus, dat laat ik aan anderen over.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *