Lezen saai? No way!

Published On 3 March, 2014 | By Suzan van Aalten |

Polare is nog geen week failliet, de Boekenweek komt er aan (8 t/m 16 maart) en er speelt van alles in de wereld van boeken. Het oude lezen is aan verandering toe. Mijn voorspelling voor lezen anno 2014: het imago gaat veranderen, de échte boeken verdwijnen langzaam en maken plaats voor korte en snel te lezen verhalen in apps!

Ik ben nog zo iemand die kan genieten van het struinen door een boekwinkel. Die lekker op de bank of in bed een écht boek leest. Die de telefoon af en toe op stil zet om een thriller of roman te lezen. Ik ben iemand die op zaterdagavond het liefst in de kroeg staat, maar bijna elke andere avond in de week in ben voor een goed boek. Er zijn vast meer mensen zoals ik, maar dat vertellen ze je niet als je op een hip feestje staat. Want lezen heeft nog altijd een suf imago. Tijd voor verandering! Binnenkort leest iedereen weer. En wel op je e-reader of Ipad in de trein of op andere openbare locaties. Er komen steeds meer goede lees-apps bij die inspelen op de huidige trends. Twee Nederlandse lees-apps die zeker de moeite waard zijn (gratis en beschikbaar voor Iphone & Ipad):

Lees dit boek

Nederlanders willen graag het nieuwste van het nieuwste. Dat kan met de app Lees dit boek. De app laat 24 boeken zien, die worden geselecteerd door redacteuren van 21 uitgeverijen in Nederland en België. Experts hebben deze selectie gekozen, nu is het alleen nog aan jou om het boek te kopen (als e-book) in de app. Ben je snel op dingen uitgekeken? Geen paniek. Elke week worden er vier nieuwe boeken aan het lijstje toegevoegd.

Pikas

Geen zin in dikke boeken en niet zo veel tijd? Met Pikas, een relatief nieuwe Nederlandse app met verhalen gaat je leeshart sneller kloppen. Elk verhaal in Pikas duurt maximaal 20 minuten. Zo kom je je treinreis wel door. Er zijn verhalen van bekende schrijvers en journalisten, maar ook jouw verhaal kan in de app verschijnen. Er is een uploadfunctie en als je verhaal goedgekeurd wordt komt hij tussen de lijst verhalen. Zo kan er ook nog een carrière voor je in het verschiet liggen.

Heb jij de apps al gedownload? Dan hoor je er nu weer helemaal bij!

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Game, set & match. Niet alleen sport is mijn passie, ook uit eten gaan, op citytrips en concerten bezoeken doe ik graag. Communicatie is mijn vak en ik ben altijd op zoek naar nieuwe trends en uitdagingen. Ik schrijf, woon en leef in Utrecht, maar ben ook vaak in Amsterdam te vinden om Toffe Dingen uit te checken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *