Limited edition fotokunst binnen handbereik

Published On 27 January, 2014 | By Suzan van Aalten |

Het is een misvatting dat je minstens miljonair moet zijn om kunst te kunnen kopen. De recent geopende LUMAS Galerie in Amsterdam biedt uitkomst voor diegenen zonder extreem dikke portemonnee. Vanaf 70 euro kun je daar namelijk al limited editions kopen van bijzondere foto’s.

Cuba Expired

Cuba Expired

Vorige week opende de LUMAS Galerie in de Van Baerlestraat in Amsterdam haar deuren en ik nam een kijkje. De openingstentoonstelling van de Duitse kunstenaar Werner Pawlok laat het authentieke Havana zien. Iets wat voor mij ver weg lijkt, komt ineens heel dichtbij door zijn serie foto’s  in oude gebouwen.

Ook van de andere fotokunstwerken was ik erg onder de indruk. Zo waren er verschillende foto’s in panorama-formaat van Larry Yust. Hij fotografeert ook met het thema Cuba, maar dan gebouwen van buitenaf. Alle gebouwen die belangrijk zijn voor de geschiedenis van Cuba, van de onafhankelijkheid van Spanje tot de Amerikaanse periode tot de revolutie komen terug in zijn fotoserie.

Larry Yust, LA

The liberation of art

De kunst in de LUMAS Galerie wordt getoond in een huiselijke sfeer, zodat je al beter weet hoe het werk in je eigen huis zal staan. De muren zijn niet alleen wit zoals in andere galeries, er staat een boekenkast en verschillende stoelen en tafels behoren tot het meubilair.

huiselijke omgeving Alle LUMAS foto’s worden in genummerde gelimiteerde oplage uitgebracht, en zijn gesigneerd door de kunstenaar zelf. Hierdoor ben je er van verzekerd dat je een uniek exemplaar aan je muur hebt, en hetzelfde werk niet in de woonkamer van al je vrienden tegenkomt.

Zoek nu jouw nieuwe kunstwerk uit op Lumas.com en koop het online of in de nieuwe galerie op de Van Baerlestraat 8 in Amsterdam.

5.00 avg. rating (99% score) - 4 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Game, set & match. Niet alleen sport is mijn passie, ook uit eten gaan, op citytrips en concerten bezoeken doe ik graag. Communicatie is mijn vak en ik ben altijd op zoek naar nieuwe trends en uitdagingen. Ik schrijf, woon en leef in Utrecht, maar ben ook vaak in Amsterdam te vinden om Toffe Dingen uit te checken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *