Lomography

Published On 26 May, 2012 | By Madina |

Niemand kent precies het geheimzinnige verhaal achter de Lomography, maar volgens geruchten ging het ongeveer zo. Begin jaren ’90 gingen twee Weense studenten op vakantie met een kleine camera uit Rusland: een Lomo Kompakt Automat. Op vakantie maakten ze zonder veel na te denken veel foto’s, elke foto werd gekenmerkt door een sterke vignettering en verzadigde kleuren. De vrienden kwamen terug van vakantie en hadden menig man jaloers gemaakt met hun aparte foto’s. Al snel ontstond er een trend en had iedereen een LC-A, en zo werd de Lomography geboren.

“Niet nadenken, gewoon schieten”

De Lomography beweging is internationaal, zo hebben wij ook een Nederlandse website waar je lid kunt worden en meedoen aan deze fotografie community. De filosofie van Lomography is dat de beste foto’s ontstaan uit spontane, impulsieve situaties. De meest bruisende momenten in je leven kan je vastleggen met een LOMO LC-A, want het toestel is net zo goed als de filosofie. De LOMO is compact, beschikt over automatische belichting, uitgebreid ISO bereik en de mogelijkheid tot meervoudige en lange belichtingen.

Boris de DoorgeefLomo

In Nederland is er op dit moment een Lomo LC-A+, Boris voor vrienden, in de omloop. Om de twee weken krijgt een creatieveling de camera mee naar huis en is het de bedoeling dat hij Boris overal mee naartoe neemt en foto’s neemt. Wanneer de twee weken om zijn wordt er een klein stukje geschreven over de ervaringen en avonturen die met Boris zijn beleefd. Uiteraard worden ook de foto’s gepost. De volgende creatieveling die Boris mag lenen moet ook een opdracht uitvoeren die hij dan samen met de camera krijgt.

Wil je ook een lomograaf worden en op stap met Boris? Word dan snel vriendjes met Boris op Facebook of volg hem op Twitter.

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Overdag is Madina een Media&Cultuur student en Jr. community manager, maar 's nachts bestrijdt ze als wonderwoman muggen en ander kwaad. Zit het liefst in de bioscoop, doet dansjes op festivals en lacht veel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *