Mapei, Volvo, een clip een roadtrip

Published On 19 October, 2015 | By Sabine Langhout |

Volvo is bezig met een reality soap. Deze draagt dan ook de toepasselijke naam Reality Road. Op dit moment zijn aflevering 4, 5 en 6 in volle gang. In aflevering 4 van de Road soap zie je hoe Mapei – onder andere bekend van haar succesvolle single Don’t Wait – en haar band de wereld over reizen om een videoclip te schieten. 

mapei volvo

Deze reis wordt voltrokken in een enorme Volvo truck, waar de gehele band voorin bij de chauffeur kan zitten. In deze aflevering reizen ze van Berlijn naar Frankfurt, waar ze een pitstop moeten maken voor wat onderhoud aan de truck.

Zittend in het zonnetje en wachtend totdat de truck klaar is, raken Mapei en haar band geïnspireerd door alle geluiden die uit de Volv garage komen. Uitschuivende krikken, luchtpompen en boormachines, allemaal geluiden die klinken als een beat. Mapei en Eddie beginnen met het schrijven van een nummer, dat aansluit op de beat die uit de garage komt.

Niet veel later staat er een nummer op papier. Met deze songtekst in hun achterhoofd nodigen Mapei, Eddie en de regisseur medewerkers van de garage uit om een eigen beat te creëren. Het openen en sluiten van een kliko, het tikken van een steeksleutel tegen een hamer, niets lijkt onmogelijk.

De vrachtwagenchauffeur, Jens, wordt uitgenodigd om het kersverse nummer, met creatieve beat, te bekijken. Het maakt hem emotioneel. Het nummer gaat namelijk over zijn werk als vrachtwagenchauffeur, en de prachtige stemmen van Mapei en Eddie maken dat hij het moeilijk droog kan houden.

Fan van deze aflevering, en benieuwd naar de volgende? Klik op de onderstaande links!

Aflevering 5

Aflevering 6

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Hallo! Als Communicatiewetenschap studente, en eigenaar van mijn eigen bedrijf SABcreëert, heb ik erg veel interesse in reclames en alles wat er om heen gebeurt. In mijn blogs probeer ik antwoord te geven op vragen over de reclames zoals: wat is de boodschap? Welke strategie komt in deze reclame naar voren? Is de reclame effectief? Wat ik leer tijdens mijn studie kan ik goed toepassen bij het beantwoorden van deze vragen. Daarmee wil ik mijn lezers wat meer mediawijs maken en een kritische blik geven op de duizenden reclames die jaarlijks voorbij komen. Meer weten? Check www.sabcreeert.nl!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *