Marketing-galore: De #lookup-campagne van British Airways

Published On 6 February, 2014 | By Stephanie |

Het is zaterdagochtend 07:30. Samen met Hans en Dilly ben ik vanochtend vroeg uit Nieuw-Vennep vertrokken voor een spannend dagje langs de Polderbaan. Zodra we ons helemaal geïnstalleerd hadden met een bakje Senseo en een bammetje begon het Grote Wachten op de Airbus A330-300 (A333) in de kleuren van de Maltese vlag die, naar verwachting, om 08:13 stipt zal overvliegen.

Het is er één die al vijf jaar op mijn lijstje staat en ik zal niet gelukkig kunnen sterven als ik deze niet af zou kunnen strepen. Bovendien denk ik erover om mijn verrekijker aan de wilgen te hangen nu blijkt dat ook Ons Soort Mensen niet meer veilig is in de VAE. We hebben nog even getwijfeld of we de landingsbaan vandaag niet moesten boycotten uit solidariteit met onze broeders, maar Hans bleef middels tientallen huilerige appjes maar aan mijn hoofd zeuren over het belang van deze dag. KORTOM, IK HOUD HET  BIJNA NIET MEER VAN DE SPANNING!!1!

Oké, stom grapje.

Hoewel vliegtuigspotten niet bepaald een Tof Ding om te doen is, en droppen dat het  één van je vele interessante hobby’s is tijdens een guitig Tindergesprekje je weinig actie zal opleveren (HOI Mat Herben!), brengt het overvliegen van een vliegtuig elke keer weer het kind in ons naar boven. Hetzelfde geldt overigens voor videoclips van Destiny’s Child, PokémonROMS en ballenbakken op willekeurige plekken, maar daar gaat deze post niet over.

Met deze niet te onderdrukken kinderlijke verwondering in het achterhoofd lanceerde British Airways in januari de #lookup-campagne en liet een van de tofste billboards uit de geschiedenis produceren. De reclamezuil werd midden op Picadilly Circus in Londen geplaatst en reageert real time op overvliegende vliegtuigen. Zodra de ingebouwde sensor van het ding er een detecteert staat een (natuurlijk) superschattig  Aziatisch jongetje op om het te volgen en wordt precies weergegeven om welke vlucht en welk type vliegtuig het gaat en waar het vandaan komt of naar op weg is.

Een campagne als deze zal de ticketverkoop van de luchtvaartmaatschappij naar verwachting nauwelijks boosten, maar een übergoede brandingcampagne is het zeker. Daar kan onze Koninklijke nog wat van leren! Met dat elitaire Flying Blue en die lullige huisjes van ze.

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Mijn naam is Stephanie. Notoire langstudeerder, nieuwsjunkie en politiek beest. Daarnaast verslind ik alles op het gebied van Beyoncé, Miley Cyrus, sport en gadgets en besteed ik dagelijks luttele uurtjes op de bekende sog-sites. Je kunt me altijd wakker maken voor een BigMac, de nieuwe CD van Miguel of een fijn dansje op een evenzo fijn feestje. Ik probeer jullie vanaf nu minimaal wekelijks te voorzien van sappige stukjes over de Tofste Dingen op dees’ Aard!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *