Memoto – Je fotografische geheugen

Published On 29 October, 2012 | By Ming |

Zou je best wel willen hé? Een fotografisch geheugen. Een geheugen waardoor je al je leuke momenten in je leven kan herbeleven. Daarvoor hoef je niet de hele dag met je smartphone foto’s te maken zodat je zeker weet dat je niks mist. Want binnenkort is daar Memoto een minicamera die 2 foto’s per minuut maakt van je leven.

Herleef elke minuut

Heb je er weleens over nagedacht hoeveel momenten je in je leven gewoon vergeet? Veel fantastische en speciale momenten in het leven kunnen in de loop van de tijd worden vergeten. Vaak gepaard met het gevoel dat het leven veel te snel gaat. Bij Memoto willen ze daar verandering in brengen, zij willen ervoor zorgen dat je in de toekomst meer van het verleden kan herleven.

Memoto Lifelogging Camera – ‘s werelds kleinste draagbare camera

De Memoto camera is een piepkleine camera met gps die je kan dragen door middel van een klipje. Het eerste wat opvalt naast het kleine formaat is dat de camere geen knoppen bevat. In plaats daarvan maakt de camera automatisch 2 foto’s per minuut met GPS informatie als je de Memote draagt. Ook is de camera weerbestendig zodat je hem altijd kan dragen.

De Memoto gaat volgens de makers 2 dagen mee, daarna moet je hem op je computer aansluiten om hem op te laden en tegelijkertijd de foto’s te uploaden naar de Memoto’s servers. Er zitten geen knoppen op de camera, je draagt het, laadt het op en draagt het weer.

Memoto app

Je zal wel denken, 2 foto’s per minuut. Dat is dus 120 foto’s per uur, hoe ga ik dat in vredesnaam ordenen? Gelukkig: “there’s an app for that”. De makers van Memoto zijn bezig met een iPhone en Android app om de foto’s te ordenen om te functioneren als een fotografische geheugen voor velen jaren. De foto’s worden namelijk geordend naar momenten op een tijdlijn. Op de tijdlijn zie je keyframes (ongeveer 30 per dag) die elk staan voor een moment. Door op de keyframe te drukken zie je een soort van stop motion video van dat moment. Het ordenen van de foto’s gebeurt door middel van metadata zoals tijd, plaats en licht.

Technische specificaties

– Maakt automatisch elke 30 seconden een foto
– Resolutie van 5 megapixel per foto
– GPS en tijdslog
– Ingebouwde oplaadbare batterij die 2 dagen meegaat
– LED batterij indicator
– 2 dagen non stop fotograferen (4000 foto’s) aan geheugen
– Accelerometer om ervoor te zorgen dat je foto’s altijd goed worden weergegeven ongeacht hoe je hem draagt
– Micro USB poort voor het opladen en verbinden met je computer
– Roestvrij stalen klip om je camera te bevestigen aan je kleding
– Formaat: 36x36x9 milimeter

Meer informatie over dit project is te vinden op de Kickstarter pagina van Memoto.

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Mensen die me kennen, zeggen dat ik een visueel ingesteld persoon ben. Daar zouden ze weleens gelijk in kunnen hebben. Ik hou dan ook van beelden, of het nou gaat om een foto, een video of gewoon een mooi ontwerp. Niet voor niets bestaat de uitdrukking; Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Ming op Google+

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *