Met een Drone over het nu spookachtige Chernobyl

Published On 17 October, 2015 | By Sabine Langhout |

Inmiddels 29 jaar geleden ontplofte in Chernobyl, Oekraïne een kernreactor, midden in de nacht. De enorme ontploffing zorgde ervoor dat het radioactieve materiaal dat erdoor vrijgekomen was, enkele dagen later tot in Zweden te detecteren was. 

Chernobyl met drone gefilmd

Dat is ook de manier waarop de wereld erachter kwam dat er een kernreactor ontploft was in Chernobyl. De radioactieve stofdeeltjes bereikte Nederland rond 2 mei, en ook in ons land werden veel maatregelen genomen tegen de gevaarlijke stof.

Bij het blussen van de brand, die na de ontploffing ontstond, werden de puinruimers aan een dusdanig hoge stralingsdosis blootgesteld, dat ze in 4 minuten meer opliepen dan een persoon in zijn hele leven.

Over de mensen die er gewoond hebben tijdens de ramp hoor je dat hun kinderen hele bijzondere afwijkingen hebben: een extra vinger, geen been en ga zo maar door. Ook de nakomelingen van de dieren in en rondom Chernobyl hebben de nodige afwijkingen.

Chernobyl is vanaf het moment van de ramp onbewoond, inmiddels dus al zo’n 29 jaar. Hoe zou het er nu uit zien? Wellicht niet zoals je zou verwachten: het is enorm groen. Maar het ziet er wel uit alsof een complete stad van de ene op de andere seconden door elke inwoner verlaten is.

Bekijk hieronder indrukwekkende, met een drone gefilmde, beelden hoe Chernobyl er nu bij ligt.

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Hallo! Als Communicatiewetenschap studente, en eigenaar van mijn eigen bedrijf SABcreëert, heb ik erg veel interesse in reclames en alles wat er om heen gebeurt. In mijn blogs probeer ik antwoord te geven op vragen over de reclames zoals: wat is de boodschap? Welke strategie komt in deze reclame naar voren? Is de reclame effectief? Wat ik leer tijdens mijn studie kan ik goed toepassen bij het beantwoorden van deze vragen. Daarmee wil ik mijn lezers wat meer mediawijs maken en een kritische blik geven op de duizenden reclames die jaarlijks voorbij komen. Meer weten? Check www.sabcreeert.nl!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *