Minions are coming!

Published On 6 November, 2014 | By Marjolein Hartgerink |

Het zal de diehard fans vast niet zijn ontgaan.. De trailer over de geweldige, kleine, gele, brabbelende wezentjes uit de film Despicable me is nu te bewonderen! Een hele film speciaal en alleen over minions. Waar ze een bescheiden rol hadden in Despicable me 1 (Verschrikkelijke Ikke), werd hun rol al een stuk groter in deel 2. En intussen is het al zo ver dat ze een eigen film krijgen!

Waarom?

Waarom vallen wij mensen toch altijd voor zulke wezentjes? Of we het allemaal even graag toegeven kan je je afvragen, maar films als Monsters & co., Rio en Finding Nemo, deze films hebben iets (ook al vallen ze dan misschien in de categorie “Familiefilm” en/of 6 jaar en ouder). Wij vinden dat leuk. Of misschien kan ik niet helemaal voor “wij” spreken en moet ik gewoon zeggen: “Ik vind dat leuk”. Ik vind die figuurtjes – en in dit geval minions – ontzettend leuk, grappig en lief, en dan dat brabbeltaaltje (“bananaaaa”)..

minions-363019_640

Wat zijn ze schattig..

Mensen vinden dingen nou eenmaal schattig als die dingen aan bepaalde kenmerken voldoen. Vage zin, maar: er is bijvoorbeeld praktisch niemand die een baby niet schattig vind. Iedereen vindt een baby lief of mooi (het 1 sluit het ander niet uit, maar laten we de grapjes over lief/mooi/lelijk kind hier maar even buiten laten). Baby’s hebben een veel groter hoofd in verhouding tot hun lichaam dan volwassenen dat hebben, baby’s hebben hele grote ogen, baby’s zijn klein, baby’s brabbelen af en toe wat, zijn afhankelijk van jou en jouw liefdevolle verzorging en aandacht.. Dat zijn allemaal factoren waardoor wij mensen iets schattig vinden (ook te betrekken op puppy’s, knuffels, smileys..).

Ho, stop

Wacht, wacht, zien wij daar de vergelijking met minions? Groot hoofd: check, een minion is praktisch 1 en al hoofd. Grote ogen: check, in sommige gevallen 1 oog in plaats van 2, maar in elk geval altijd groot. Brabbelen, tja dat had ik al benoemd (maar vooruit, omdat het zo leuk is: “bananaaaa”), en ze zijn afhankelijk..

images

De trailer..

En door dat afhankelijke kom ik weer terug op de trailer. In de film gaan de minions op zoek naar de grootse, sterkste en gemeenste meester in de wereld, die ze kunnen dienen en helpen. Zonder meester vervelen ze zich en hebben ze geen doel in hun leven.. Het vinden van een meester gaat wel goed (zo dienen ze bijvoorbeeld een Tyrannosaurus Rex en later Napoleon), een meester houden is een groter probleem… Ga het zien! De trailer staat hieronder.

Oja en voor de film.. Juli 2015, zet het in je agenda!

4.89 avg. rating (97% score) - 9 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Hoi! Ik ben Marjolein, studente psychologie en liefde voor gezelligheid. Ook liefde voor thee (heel veel thee!), muziek, vrienden, chocola, pantoffels en verhalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *