MOVEMBER

Published On 15 November, 2013 | By Jill |

Het is weer november en dat betekent: Mannen, laat die snorren maar staan! Het maakt niet uit of hij grijs, bruin, lang of kort is, het gaat erom dat er aandacht wordt geschonken aan prostaatkanker. Een vorm van kanker waar maar niet genoeg onderzoek naar gedaan kan worden.

Movember wil deze maand nog meer mensen laten stilstaan bij deze vreselijke ziekte. Door mannen te motiveren hun gezichtshaar te laten staan en hiervoor een sponsor te zoeken, probeert de organisatie zo veel mogelijk donaties te werven.

Maar waarom eigenlijk een snor? Wanneer er komende tijd baarden, snorren of andere haren verschijnen op mannelijke gezichten, die normaal gesproken een glad koppie hebben, roept dit natuurlijk vragen op. En wanneer de nieuwe behaarde mannen uitleggen waarom zij een harig gezicht hebben, zorgt dit voor mond tot mond reclame. De bedoeling is dan natuurlijk dat steeds meer mannen mee doen en we zo met z’n allen proberen de strijd aan te gaan tegen kanker.

Movemberapp

Wat leuk is aan de campagne is dat er ook een app is ontwikkelt met toffe mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld een maand lang dagelijks foto’s van je snor verzamelen die na een maand gebundeld worden tot een kort filmpje. Zo zie je precies hoe jouw gezichtshaar zich heeft ontwikkeld. Daarnaast kun je de door jouw opgehaalde donaties bijhouden en is het mogelijk om je vrienden uit te nodigen om je te steunen.

Met ruim 7500 deelnemers was het vorig jaar al een groot succes. Samen haalden de mannen ruim 1 half miljoen euro op voor prostaatkankeronderzoek.

Elk jaar doen er verschillende bekende Nederlanders mee aan deze campagne. Ook dit jaar dit doet Humberto Tan een poging om zijn snor te laten staan, maar helaas zonder succes. Al de hele maand laat de presentator zijn snor staan maar tot nu toe is er maar een glip op te vangen van een paar donsharen boven zijn lip.

Durf jij het ook aan om je snor te laten staan? Ga dan naar Movember en meld je aan!

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Jill staat voor liefdevol. ‘Do what you love’ is waar ik naar streef. Spontane ondernemingen zijn mijn favoriet. Integriteit en loyaliteit is waar ik voor sta en fotografie maakt mij blij. Het liefst eet ik elke dag sushi, ben ik verliefd op Coca Cola en zijn mijn horloge en ik onafscheidelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *