New York, wereldstad met duizend gezichten

Published On 17 December, 2012 | By Spotvogel |

Je bent op zoek naar een stedentrip, het mag ver van huis zijn, en je wilt graag naar een wereldstad. Als dit jouw voorwaarden zijn voor een stedentrip, dan moet je absoluut 1 keer in je leven in New York geweest zijn. Deze Amerikaanse wereldstad is dan ook niet voor niets wereldwijd een van de meest populaire steden onder de toeristen. De stad die nooit slaapt heeft zoveel te bieden dat je hier bij wijze van spreken wel een maand kan blijven en dan heb je nog steeds niet alles gezien. Er is zoveel te doen dat de highlights ook niet in een tekst te bevatten zijn, daarom hier een klein overzicht van populaire bezienswaardigheden

vrijheidsbeeldVrijheidsbeeld

Een van de grootste trekpleisters in deze fantastische stad is natuurlijk het Vrijheidsbeeld. Je kunt niet in New York zijn geweest zonder het Vrijheidsbeeld te hebben bekeken. Het 46 meter hoge beeld dat werd geschonken door de Fransen in 1886 staat op Liberty Island en je kunt het bereiken met een veerboot.

Central Park

Amsterdam heeft het vondelpark, een zeer populaire bestemming onder te toeristen. In New York doen ze daar nog eens een klein schepje bovenop. Het bekendste park van de U.S. is werkelijk gigantisch, kent vele meren en duizende bomen. Ga hier een dagje zitten en bekijk de vele fietsers, skaters en hardlopers die hier hun vrije tijd vullen. Heb je dus een dagje over, ga eens een heerlijk dagje picknicken in het bekendste park ter wereld.

Times Square

Houdt je van theater en indrukwekkende gebouwen en billboards, ga dan naar Times Square. Waarschijnlijk net als Central Park, is Times Square het bekendste plein ter wereld. Je vindt hier gigantisch veel megastores waaronder die van Toys R Us, wat het altijd goed doet bij de kinderen.
Uiteraard kunnen we zo nog wel even doorgaan met Ground Zero (de plek waar de gruwelen met het World Trade Center hebben plaatsgevonden), Wall Street en China Town, er is zoveel te beleven. Het is daarom dan ook aan te raden om minimaal een week uit te trekken voor een trip naar New York.

Overnachten

New York kent gigantisch veel overnachtingsmogelijkheden en hotels. Ga je in drukke periodes (met name tijdens kers en oud en nieuw) dan loont het de moeite om zo snel mogelijk je hotel in New York te boeken omdat het ontzettend vroeg in het jaar al uitverkocht is. Ben je er dus snel bij, dan kun je ook nog de keuze maken tussen betaalbare accommodatie en wat duurdere hotels.
Al met al zal het een ervaring worden om nooit te vergeten!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Spotten is zeg maar echt mijn ding. Altijd op zoek naar de meest unieke, ludieke en toffe producten die je leven compleet maken. Daarnaast wereldkampioen in stare-down contests. Head honcho van Toffedingen.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *