Niet zo into DIY? Laat het voor je doen in het Repair Café!

Published On 10 January, 2014 | By Stephanie |

Slaagde je er rond Kerst niet in om de fabuleuze Miley Cyrus Wrecking Balls uit je vingers te krijgen? Ziet een door jezelf gerepareerde kapotte kledingnaad er ook altijd uit als het hoofd van Chucky? Gooi je al je kapotte sokken meteen weg om vervolgens voor één schamele euro 10 paar synthetische nieuwe te kopen bij de Primark? Kortom, ben je door Onze Lieve Heer gezegend met twee linkerhanden? Dan heeft ToffeDingen.com dé oplossing voor je: Het Repair Café. Extragratis, enorm duurzaam en nog gezellig ook!

Door de economische crisis en het daarbij horende schrijnende tekort aan geld, en niet alleen onder studenten en overige alcoholisten, schieten overal in het land innovatieve en duurzame initiatieven als paddestoelen uit de grond. Waar deze tien jaar geleden nog werden afgedaan als jolige ideeën van GroenLinksers met linnen tasjes en geitenwollen sokken worden deze nu overal liefdevol omarmd door jong en oud, van hipster tot huisvrouw. Een van de beste projecten die we het afgelopen jaar zagen is het Repair Café.

WAT IS HET?

Bij de bijeenkomsten van de verschillende Repair Cafés in het land komen mensen samen om hun kapotte spullen te laten repareren door of samen met experts, onder het genot van een bakkie leut of een kopje thee, om ervaringen en kennis uit te wisselen, of om gewoon een gezellig praatje te maken. Het eerste Repair Café werd in 2009 georganiseerd in Amsterdam-West en sindsdien worden ze overal in het land georganiseerd. Op deze manier probeert de Stichting Repair Café ons anders naar onze spullen te laten kijken, ze wat minder snel weg te laten gooien en bovendien de mensen weer een beetje dichter bij elkaar te brengen.

repaircafeTD

Kijk in de agenda wanneer er een bijeenkomst bij jou in de buurt plaatsvindt en sleep je kapotte wasmachine, Xbox of uit elkaar gevallen knuffel mee voor een ‘social and sustainable’ opfrisbeurt!

4.80 avg. rating (96% score) - 5 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Mijn naam is Stephanie. Notoire langstudeerder, nieuwsjunkie en politiek beest. Daarnaast verslind ik alles op het gebied van Beyoncé, Miley Cyrus, sport en gadgets en besteed ik dagelijks luttele uurtjes op de bekende sog-sites. Je kunt me altijd wakker maken voor een BigMac, de nieuwe CD van Miguel of een fijn dansje op een evenzo fijn feestje. Ik probeer jullie vanaf nu minimaal wekelijks te voorzien van sappige stukjes over de Tofste Dingen op dees’ Aard!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *