Nieuwe oplossing tegen muggenbeten?

Published On 10 September, 2013 | By Sam |

‘S nachts wakker liggen door een mug, je kent het vast wel. Eerst word je gestoken, dan ga je op jacht maar zonder succes, terug in bed, maar het gezoem blijft. Irritant! Gelukkig zijn er Amerikanen die maar al te graag een oplossing voor dat probleem willen zoeken. Na het bekijken van oud onderzoek en nieuw gedaan onderzoek, lijkt het erop dat dit ook nog eens gaat lukken! 

Muggen zijn vrij nutteloze dieren. Ze zoemen, prikken en geven enge ziektes over. Nu is het ook nog zo dat steeds meer muggen resistent raken tegen DEET, het belangrijkste middel dat we afgelopen jaren gebruikten om ons tegen muggenbeten te beschermen. Gelukkig is daar Ulrich Bernier. Deze beste man is chemicus bij de U.S. Department of Agriculture Mosquito and Fly Research Unit. Een hele mond vol. Kort samengevat is hij op op zoek naar nieuwe manier om ons tegen de mug te beschermen. Maar in plaats van het ontwikkelen van chemische stoffen met smerige geuren, is hij juist op zoek naar stoffen die het reukvermogen van de mug verstoort!

Bernier heeft onderzoeken uit 1990 uit het stof gehaald en deze gebruikt als de basis voor nieuw onderzoek. Onderzoek wees toen uit dat de mens van nature zo’n 277 verschillende stoffen uitscheidt. Opvallend was dat hier een paar stoffen bijzitten waar muggen juist niet op af komen. En dat moeten we natuurlijk hebben! Veel jaren en tests later blijkt dat er inderdaad stoffen zijn waar muggen niet warm, koud of hongerig van worden. En dat is mooi aangezien ze dan eindelijk eens met hun poten van ons afblijven!

Aan Bernier is nu de volgende stap om verder uit te zoeken hoe je deze stof in producten kunt verwerken. Bekend is dat het goedje makkelijk na te maken is, dus hopelijk ligt er binnenkort een nieuw anti-muggen middel in de winkel en worden we nooit meer gestoken!

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik ben Sam! Een enthousiaste student bedrijfscommunicatie die graag schrijft over Toffe Dingen. Ik hou van appels, de Efteling en vroeg opstaan. Voor Toffe Dingen schrijf ik over van alles. Als het maar Tof is. Ik word blij van chocola, groene thee en leuke mensen om me heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *