Nieuwe Sony Xperia | Razendsnel draadloos opladen

Published On 22 October, 2013 | By Sam |

Vorige week schreef ik al over de Everpurse. Een stijlvolle tas waarin je je smartphone kunt opladen. Voor de meeste mannen helaas niet echt interessant. Je zou kunnen zeggen dat Sony dit ook dacht, want Sony komt volgend jaar met een draadloze oplader voor zijn Xperia smartphones. Een oplader waar mannen wel iets mee kunnen.

Een draadloze oplader dus. Dat klinkt toch ideaal! Dat betekent dat je nooit meer hoeft te zoeken naar je oplaadkabel of naar een stopcontact. De verwachte Sony oplader maakt gebruik van een zogenaamde ‘Qi’ techniek. Deze techniek houdt in dat de oplader slechts 10 tot 15 watt gebruikt en twee keer zoveel elektriciteit levert om je telefoon binnen een uurtje weer helemaal op te laden.

Nu denk je bij sneller opladen misschien aan oververhitting? Dat klopt dat dat vaak samen gaat, maar hier is over nagedacht. Sony maakt deze draadloze opladers namelijk in samenwerking met het Japanse fabrikant Rohm, dat hier een perfecte oplossing voor heeft. Door het extra aandacht besteden aan een nieuw ‘control circuit’, of te wel een betere koeling in de chips,  hoeft je niet bang te zijn voor een kokend mobieltje. 

Wil je ook zo’n Sony Xperia met een draadloze oplader? Dan moet je nog even wel eventjes geduld hebben. Volgens Sony brengen zij vanaf de tweede helft van 2014 de eerste toestellen met de draadloze ondersteuning op de markt. Tot die tijd moeten de mannen het toch echt nog even met de handtas doen.

Commercial van de Sony Xpedia

 

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik ben Sam! Een enthousiaste student bedrijfscommunicatie die graag schrijft over Toffe Dingen. Ik hou van appels, de Efteling en vroeg opstaan. Voor Toffe Dingen schrijf ik over van alles. Als het maar Tof is. Ik word blij van chocola, groene thee en leuke mensen om me heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *