Nokia: Binnenkort terug op de mobiele markt!

Published On 10 August, 2017 | By Yannic Doeve |

Nostalgie

Ze zijn terug! Kan je je die onverwoestbare Nokia telefoons nog herinneren? Die vanaf 15 hoog naar beneden gegooid werden, gewoon om te kijken of ze het nog zouden doen? En natuurlijk deden ze het dan nog. Nokia’s waren van die grote hoekige telefoons, met kleine toetsenbordjes en kleine schermpjes. Ze domineerden aan het begin van de jaren 2000 de mobiele telefoonmarkt. De Nokia 3310 werd maar liefst 126 miljoen keer verkocht! Stel je eens voor: Onverwoestbare Nokia smartphones. Dat zou nog is ideaal zijn! Nooit meer van die lelijke hoesjes om je iPhone, waardoor hij toch net niet meer lekker in je hand ligt. Of van die groezelige openklaphoesjes, met van die ‘handige’ magneetjes. Die na een maand stuk zijn, en na twee maanden zoveel krassen hebben dat je eigenlijk weer een nieuwe moet kopen.

Veranderingen binnen Nokia

Jammer genoeg is het niet helemaal het oude, vertrouwde Nokia, dat de nieuwe smartphones zal produceren. De Finse fabrikant verkocht zijn mobiele divisie eind 2013 aan Microsoft. Veel medewerkers zijn inmiddels ontslagen, de rest werkt aan Windows 10-smartphones.

HMD Global produceert nu de smartphones. HMD Global is ook een Fins bedrijf. Zij kochten in 2016 de merknaam van Nokia voor smartphones op. HMD Global mag de komende tien jaar de Nokia-naam gebruiken voor al zijn smartphones en tablets.

De Nokia 6

Op 8 januari presenteerde HMD Global de nieuwe Nokia 6. Nog geen twee weken later, ging de telefoon in de verkoop. Vooraf werd er afwachtend gereageerd op de nieuwe poging van Nokia, om de mobiele markt te veroveren. Op het moment is de telefoon alleen nog maar in China te verkrijgen, dus er moet wel even gewacht worden tot de eerstvolgende nieuwe lading telefoons klaar ligt in Europa. Alle beschikbare modellen van de Nokia 6 waren namelijk binnen een minuut uitverkocht.

Nokia 6 specs

 

Toekomst

Nokia wil de smartphone markt in 2017 veroveren. Geruchten gaan dat er dit jaar maar liefst 7 nieuwe toestellen op de markt moeten verschijnen. De toestellen moeten van hoge kwaliteit worden, maar betaalbaar blijven. Vorige week verschenen de eerste, weliswaar uitgelekte, beelden van de Nokia 8. Deze beelden wakkerde de geruchtenstroom gelijk weer aan en er werd druk gespeculeerd wat er onder de ‘motorkap’ van deze telefoon te vinden zal zijn. Ik hoop in ieder geval dat ze Snake weer aan de games toevoegen. Dat zou de nostalgie echt compleet maken.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.