instagram nieuwe features

Nooit meer posts missen met deze nieuwe feature van Instagram

Published On 4 July, 2018 | By Isabella van den Berg |

Bij Instagram zitten ze niet stil; er zijn laatst twee nieuwe features uitgerold. Eén om mensen tijd op hun telefoon te besparen en de ander is een poging om te concurreren met grote video platformen zoals YouTube. Beide features vergen geduld om aan te wennen en brengen ook de nodige kritiek met zich mee.

De eerste nieuwe feature is de melding van Instagram waar je weet wanneer je kunt stoppen met scrollen.

Het begon allemaal toen Instagram de niet-chronologische tijdlijn aankondigde. Er was en is nog steeds veel kritiek over het feit dat gebruikers merken dat ze berichten missen of steeds maar blijven scrollen omdat hun Instagram feed geen chronologische volgorde meer heeft. Met al deze kritiek moest iets gedaan worden en we lijken een stapje dichterbij de good old chronologische timeline.

Instagram heeft laatst aangekondigd gebruikers te laten weten wanneer ze alle berichten van de afgelopen 48 uur hebben gezien. De feature is inmiddels uitgerold en ziet er zo uit:

Instagram scroll feature

Tussen de berichten krijg je op je feed een groen vinkje te zien met de melding dat je alle berichten van de afgelopen 2 dagen hebt gezien. Het is een stap in de goede richting, maar de chronologische volgorde wordt nog steeds gemist.

En hier stopt het niet; Instagram heeft IGTV in het leven geroepen. IGTV is een plek waar Instagrammers lange video’s kunnen delen met hun volgers. De traditionele video’s die je op je feed ziet, kunnen niet langer zijn dan 60 seconden, de video’s in IGTV zijn niet beperkt tot die lengte.
En hoe de video’s op je feed vaak vierkant zijn, zijn alle video’s in IGTV verticaal.

IGTV heeft een aparte app die je gratis kunt downloaden en waar je je kunt aanmelden met je Instagram-account, maar IGTV is ook te bereiken in de Instagram-app. Je ziet dan een tv icoontje naast de plek om je dm’s te bereiken.

Wat vind jij van de nieuwe features? Laat het weten!

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Hey! Mijn naam is Isabella, beginnende blogger en stagiair. Ik hou van muziek, trends, fashion en teckels.