Ola: het slot van de toekomst

Published On 4 October, 2015 | By Sabine Langhout |

De laatste 50 jaar zijn er ontzettend veel nieuwe ontwikkelingen geïntroduceerd die de manier waarop we leven totaal hebben veranderd. De computer en het internet hebben voor altijd veranderd hoe we toegang tot informatie hebben.

carpenter at door lock installation

Male handyman carpenter at interior wood door lock installation

 

De smartphone en mobiel internet beïnvloeden ons leven op ontelbare vlakken en nieuwe technische ontwikkelingen komen we steeds vaker in huis tegen. Er zijn bijvoorbeeld nog maar weinig mensen die zelf de afwas doen na de introductie van de vaatwasser en de temperatuur van de verwarming kan tegenwoordig vanuit je bed of vanaf je werk worden aangepast met slimme thermostaten. Het is dan ook best gek dat er in al deze jaren aan het slot op onze woning weinig veranderd is. Dit staat echter op het punt om te veranderen met Ola het slot van de toekomst. Dit ultramoderne slot kun je straks door een slotenmaker op de deuren van je huis laten plaatsen. Maar wat is een Ola slot precies en waarom zal dit slot voor altijd de manier waarop we ons huis beveiligen veranderen?

Ola vingerafdruk slot

Om een Ola slot open te maken heb je geen sleutel meer nodig. Het slot is namelijk met de vingerafdruk van je duim te openen. Nu is een vingerafdruk slot niet iets nieuws. Echter de toepassingen die voorheen bestonden waren meer een soort accessoires die als toevoeging op het slot geïnstalleerd werden. Ola is anders. Het is namelijk geen accessoire die als toevoeging voor je slot of alarm dient maar een compleet slot. De positionering van de vingerafdruk scanner is uniek. Deze is namelijk in het slot verwerkt. Om een Ola slot te openen leg je je hand op een natuurlijke manier op de deurklink en vervolgens zal je duim automatisch op de vingerafdruk scanner liggen. Het slot maakt ook gebruik van bluetooth 2 technieken waardoor het mogelijk is om via je smartphone de vingerafdrukken van familieleden of vrienden vanaf afstand toegang tot je huis te verlenen. Op je telefoon is tevens bij te houden wie er je huis binnen zijn gegaan. Misschien wel het meest revolutionaire aan Ola is dat het slot van de toekomst geen duizenden euro’s kost, maar al vanaf 179 dollar verkrijgbaar zal zijn. Dit maakt het slot werkelijk voor iedereen toegankelijk.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Hallo! Als Communicatiewetenschap studente, en eigenaar van mijn eigen bedrijf SABcreëert, heb ik erg veel interesse in reclames en alles wat er om heen gebeurt. In mijn blogs probeer ik antwoord te geven op vragen over de reclames zoals: wat is de boodschap? Welke strategie komt in deze reclame naar voren? Is de reclame effectief? Wat ik leer tijdens mijn studie kan ik goed toepassen bij het beantwoorden van deze vragen. Daarmee wil ik mijn lezers wat meer mediawijs maken en een kritische blik geven op de duizenden reclames die jaarlijks voorbij komen. Meer weten? Check www.sabcreeert.nl!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *