Oldskool auto’s uit je kindertijd

Published On 2 October, 2015 | By Spotvogel |

Wat is er nu fijner dan je de weekenden in de jaren ’80 en ’90 herbeleven wanneer je met je hippe Golf een oude(re) bak inhaalt op de snelweg? Je herkent ze van een film of een serie waar je op zondagochtend naar mocht kijken in je pyjama. Vroeger wilden we allemaal wel eens een ritje maken in KITT, de Batmobile of een prachtige Bond-auto. Onderstaande auto’s zou je zo eens op straat kunnen zien rijden. Voor welke zou jij gaan?

Honda Prelude van Bassie en Adriaan
Wij zaten aan de buis gekluisterd toen onze clown en acrobaat werden lastiggevallen door de plaaggeest. Ze raakte zelfs hun caravan en auto kwijt dankzij deze gewiekste treiteraar. En juist die auto was onvergetelijk. Felrood, gele stickers en opvallend witte carlashes boven de koplampen. Zoiets kun je alleen maar van een oud vrouwtje overkopen.

auto

Pontiac Firebird Trans-Am van Knight Rider
In de Knight Rider film uit 2008 is KITT gemodelleerd naar een Ford Mustang, maar het origineel is natuurlijk een Pontiac Firebird Trans-Am. Hoewel je natuurlijk geen versie kan kopen die terugpraat of kogelvrij is, is het natuurlijk al gaaf genoeg om te kunnen zeggen dat je dezelfde auto hebt als Michael Knight. Mocht je trouwens de Roast van David Hasselhoff nooit hebben gezien, die moet je echt even checken (fragment).

autoscout

Cheverolet Camaro van Transformers
Toen Michael Bay in 2007 Transformers uitbracht, ging ons hart sneller kloppen. Net als Sam Witwicky wilden wij ook dolgraag een knalgele auto die kan transformeren tot de heroïsche Autobot. Er zit niets anders op dan een gele Camaro te voorzien van zwarte racestrepen. Die transformatiegeluiden maken wij er zelf wel bij.

autoscout

Citroën 2CV of Chevrolet Caprice van Flodder
Had je altijd te doen met Sjakie wanneer hij weer eens pech had? Of scheur je liever rücksichtslos door de straten zoals de stoere Johnnie? Hoewel onze persoonlijke voorkeur uitgaat naar de lichtroze cabrio van de oudste Flodder-telg, heeft de kleine groene Citroën ons ook menig maal doen glimlachen.
autoscout

 

In welke auto zie jij jezelf wel rijden? Ga je voor stoer of authentiek?

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Spotten is zeg maar echt mijn ding. Altijd op zoek naar de meest unieke, ludieke en toffe producten die je leven compleet maken. Daarnaast wereldkampioen in stare-down contests. Head honcho van Toffedingen.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *