ONderweg OFFline

Published On 8 October, 2015 | By Sabine Langhout |

De campagnes van BOB, daar kun je mee thuis komen, zijn bij iedereen wel bekend. Die grote borden langs de weg met de O van BOB in de vorm van een bal ‘ook als je een dagje naar het strand gaat’ of een portie bitterballen ‘ook als je een feestje hebt’.

onderweg offline

BOB focust zit daarbij in het bijzonder op nuchter de weg op gaan. Het liefste geen druppel. Maar met alle technologieën van tegenwoordig is het met alcohol op achter het stuur kruipen maar een deel van de oorzaken van veel auto-ongelukken. Een sterk groeiende oorzaak is namelijk de smartphone. En dan niet eens perse ermee  bellen. Dat kan tegenwoordig heel makkelijk hands-free. De gemiddelde nieuwe auto heeft een ingebouwd hands-free systeem. Maar een nieuwe campagne van het ministerie …. wil ons Nederlanders de volgende boodschap meegeven: ONderweg OFFline.

Op de gemiddelde smartphone (die bijna iedereen heeft) staat Facebook, Twitter, Instagram, Mail, Pinterest en ga zo maar door. Allemaal sociale netwerken die de hele dag jouw aandacht vragen. 24 uur per dag worden wij blootgesteld aan persoonlijke berichten van mensen uit ons netwerk, het nieuws en het weer. Het filmpje behorend bij de ONderweg OFFline campagne brengt dat heel grappig en slim in beeld.

Alwaar die honderden berichten per dag zich normaal beperken tot het kleine schermpje van je telefoon, zie je in deze campagne hoe de mensen achter de post vertellen over hun post. Zo staat de buurvrouw met haar nieuwe poes te vertellen over die nieuwe poes. We zien hoe een man wakker wordt en zich klaar maakt voor het werk. Alleen maar mensen om hem heen die dingen vertellen. Erg chaotisch ziet het er uit. Maar zodra de man in de auto stapt, zet hij het geluid van zijn telefoon uit. Want zolang hij ONderweg is, is hij OFFline.

Zit jij wel eens op je telefoon achter het stuur, omdat je toch wel benieuwd bent wat jouw buurvrouw te vertellen heeft over haar nieuwe kat?

Bekijk het filmpje hier:

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Hallo! Als Communicatiewetenschap studente, en eigenaar van mijn eigen bedrijf SABcreëert, heb ik erg veel interesse in reclames en alles wat er om heen gebeurt. In mijn blogs probeer ik antwoord te geven op vragen over de reclames zoals: wat is de boodschap? Welke strategie komt in deze reclame naar voren? Is de reclame effectief? Wat ik leer tijdens mijn studie kan ik goed toepassen bij het beantwoorden van deze vragen. Daarmee wil ik mijn lezers wat meer mediawijs maken en een kritische blik geven op de duizenden reclames die jaarlijks voorbij komen. Meer weten? Check www.sabcreeert.nl!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *