Ontspannen moet kunnen. Ook tijdens werktijd!

Published On 12 November, 2013 | By Sam |

De maandag is weer voorbij en het is de dinsdagmiddag is weer aangebroken. Onder het mom van: ‘Afleiding zoeken op internet, verhoogt de productiviteit!’, hier een paar leuke filmpjes en artikelen voor tussendoor.

  • Jongetje van tien jaar praat achterstevoren

De schotse Carmeron van tien jaar kan zonder enkele moeite vloeiend achterstevoren praten.

  •  Wat de wintertijd met je lichaam doet

Lees het artikel op Scientas.nl

Voel je je na het bekijken en lezen van bovenstaand filmpjes en artikel schuldig omdat je eigenlijk keihard moet doorwerken? Doe dat niet! Ik heb goed nieuws. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat afleiding zoeken op het internet, de productiviteit van je werk verhoogt.

Wanneer je 80% van je tijd nuttig besteedt en de overige 20% besteedt aan ontspanning, ik noem een Facebook, filmpjes kijken of interessante artikelen lezen, dan ben je een stuk productiever dan mensen die volle bak 100% doorwerken! In de 20% ontspannen hebben je hersenen even de tijd om zichzelf weer te resetten. Zo voel je je na deze break weer helemaal fris en opgeladen met nieuwe energie. 

Lees en kijk dus gerust onderstaand artikel en video, zonder schuldgevoel!

  • Gedachten lezen bij Chat Roulette

De Amerikaan Nick Kolenda die gedachten kan lezen bij mensen op Chat Roulette. In onderstaand filmpje zie je hoe hij dit doet.

 

  • Producer Pieter-Jan Pieters ontwikkelde 5 instrumenten waarmee je op een intuïtieve manier muziek kan maken.

Lees het artikel op MOTHERBOARD.com

 

Genoeg reden om dagelijks Toffedingen.com te bezoeken!

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik ben Sam! Een enthousiaste student bedrijfscommunicatie die graag schrijft over Toffe Dingen. Ik hou van appels, de Efteling en vroeg opstaan. Voor Toffe Dingen schrijf ik over van alles. Als het maar Tof is. Ik word blij van chocola, groene thee en leuke mensen om me heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *