geleidenhond is hondenheld

Ook de Geleidehond is hondenheld

Published On 22 October, 2015 | By Sabine Langhout |

Scrollen door je nieuwsoverzicht op Facebook gaat tegenwoordig niet meer zonder dat je filmpjes tegen komt van katten, honden, vogels en andersoortige dieren. Vooral die honden in heldenpakjes gaan momenteel viral. De Hondenheld lijkt geboren.

hondenheld

Als iemand het heeft over dat filmpje met die poes die zich lijp schrikt van een leguaan, of de hond die in een pakkie loopt, waardoor het net lijkt of hij armen en benen heeft, weten we precies wat diegene bedoelt.

De KNGF zal gedacht hebben ‘daar kunnen we wat mee’. De talloze filmpjes van hondjes met superhelden pakjes aan zijn dus bij niemand onbekend. En zeker zo in aanloop naar Halloween zullen we ze nog vaker tegen komen op onze social media.

Wat de KNGF duidelijk wil maken, is dat de geleidehond ook een hond is met een pakkie aan. Een pakkie wat maakt dat hij een held is. Geen superman, badman of welke held dan ook, maar gewoon de Geleidehond.

Het begin van de reclame trekt meteen je aandacht. Filmpjes van honden en katten die haast menselijk gedrag vertonen zijn nou eenmaal reuze interessant en grappig om te bekijken. Toch heeft deze reclame een aardig serieuze boodschap. En het werkt, want de associatie met de geleidehond is wel meteen duidelijk.

Kende jij al de filmpjes waarmee de reclame begint?

Bekijk de reclame hieronder:

Is jouw hond ook een held? Een ongeluk zit in een klein hoekje. Verzeker je held daarom via een hondenverzekering. Zo ben je verzekerd van plezier en hoe jij je nooit zorgen te maken over eventuele zorgkosten van je held.

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Hallo! Als Communicatiewetenschap studente, en eigenaar van mijn eigen bedrijf SABcreëert, heb ik erg veel interesse in reclames en alles wat er om heen gebeurt. In mijn blogs probeer ik antwoord te geven op vragen over de reclames zoals: wat is de boodschap? Welke strategie komt in deze reclame naar voren? Is de reclame effectief? Wat ik leer tijdens mijn studie kan ik goed toepassen bij het beantwoorden van deze vragen. Daarmee wil ik mijn lezers wat meer mediawijs maken en een kritische blik geven op de duizenden reclames die jaarlijks voorbij komen. Meer weten? Check www.sabcreeert.nl!