Op de eerste rij bij NY Fashion Week

Published On 10 February, 2014 | By Caitlyn |

De droom van iedere fashionlover, vooraan bij Fashion Week. Gelukkig kan dat tegenwoordig ook vanaf je eigen bank thuis. Dankzij livestreams kan je nu alles volgen wat er gebeurt in New York.

De kans dat wij ooit tussen Anna Wintour en sterren zoals Kate Beckinsale of Jessica Biel zitten op de eerste rij, is vrij klein. Gelukkig hebben de grote merken tegenwoordig ook voor ons een plek gereserveerd. Met dank aan het technologische tijdperk waarin wij leven kunnen we live meekijken naar al het moois wat voor bij komt op de catwalk. Het is even uitzoeken welke shows je wil zien, maar het is zeker de moeite waard!

Waar te kijken?
Vrijwel alle grote merken hebben een livestream waardoor je de modeshows kan volgen. Of je nu in je bed ligt, op de bank zit of even iets anders wil doen tijdens het studeren, je kan de modeshows kijken. Je gaat simpel weg naar de site van het merk en de livestream verschijnt op de homepage. Check van te voren wel even of de show wel werkelijk op de homepage geshowd wordt. Je zou niet de show willen missen. Ze duren immers maar tien tot vijftien minuten.

Kan je de show zo snel niet vinden, dan kan je altijd nog naar de site van de Mercedes-Benz Fashion week. Hier kan je ook live de shows bekijken.

Welke shows zijn de moeite waard?
Per modeweek worden er zo’n 90 shows gelopen. Ontzettend veel dus. Zie je door de bomen het bos niet meer, of door de stilettos de catwalk niet meer, dan heb ik hier enkele shows die de moeite waard zijn op een rijtje gezet.

Op acht februari vindt om 10 AM (16:00 hier) de Lacoste show plaats. Op negen februari vindt om 1 PM (19:00) de DKNY show plaats en om 5 PM (23:00) de show van Diane Von Furstenburg. Tommy Hilfiger (11 AM, 17:00) showt zijn collectie op 10 februari net als Carolina Herrera (10 AM, 16:00). Grootheden zoals Michael Kors (12 februari, 10 AM, 16:00) en Ralph Lauren (13 februari, 10 AM, 16:00) sluiten de New York Fashion Week af.

Dit is dus nog maar een klein gedeelte van alle shows die te zien zijn. Op de site van de Fashion Week vind je het rooster. Ik zit nog wel een paar uur achter mijn laptop shows te kijken. Vooral heel veel kijk plezier gewenst. Kijk je ogen uit of stel je op als de kritische modejournalist, alles mag.

5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Journalist, danseres en modeliefhebber. Mijn nieuwsgierigheid is onbeperkt en ik ben altijd op zoek naar iets nieuws. Muziek staat altijd op, zonder word ik namelijk hartstikke onrustig. Mijn kledingkast puilt uit en mijn handen oefenen altijd in het klein choreografieën. Mijn quilty pleasure is disco muziek en daarnaast heb ik nog heel veel rare gewoontes. Schrijven is hoe ik mijn leven door kom, zowel hier als op mijn eigen blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *