Op reis bij goed verborgen wijnboeren met Il Consorzio

Published On 18 June, 2014 | By Freek Keesen |

Italia. Het land van moeders die pasta koken, schandalig flirten, ‘boepedie bappedie’ en natuurlijk wijn. Pardon, vino. Il Consorzio bezoekt de Toscane, Provence en vele andere wijnstreken om je mee te nemen in de ervaring.

Maak kennis met MoshéProfile

36 jaar, vader met een prachtige vrouw, allergisch voor katten, kleurenblind (hij ziet slechts rood en wit 😉 ), een lange afstandsrenner, gelicenseerd mediator en die hard ijshockeyfan. Als enig kind rende hij door het restaurant van zijn ouders. Vanaf jonge leeftijd mocht hij genieten van de Frans-Italiaans cuisine daar. Alhoewel niet geboren zoals Obelix, was de wijn wel altijd dichtbij. Zo groeide Moshé op in een sfeer waar mensen zich vermaakten met wat ze aten en dronken.

Toen ik ouder werd (en wijn mocht drinken…) realiseerde ik me hoe deze momenten mij gevormd hebben in hoe ik wijnen benader; als consumeerbaar goed, niet als statussymbool. Betaalbaar, simpel, een troostend glas, te delen met de mensen van wie je houdt.

Zijn virtuele consorzio

Moshé trok veel door Europa met zijn ouders. Zo ook nu. Hij gaat verschillende wijnmakerijen langs om de verhalen van deze goed verborgen, authentieke wijnboeren te vertellen. Iedere maand zal hij er één bezoeken. De ervaring is te volgen via social media en zijn blog. De wijnen die hij daar proeft, gaat hij delen met de rest van de wereld.  Zo is Moshé’s reis een virtuele Consorzio.

10296225_1428498867426496_2276196204013758518_o

Il Consorzio in foto’s

4.50 avg. rating (92% score) - 2 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

hou van Toffe Dingen als: Devin The Dude ● Michael Jordan ● Opgezwolle ● The Big Lebowski ● The Daily Show ● HBO ● Traveling ● FreakyFreek

Comments are closed.