Openingsceremonie: Lubov (liefde) voor de Spelen

Published On 10 February, 2014 | By Suzan van Aalten |

Afgelopen vrijdag was het niet alleen Warme Truiendag. Ook werden de Olympische Winterspelen officieel geopend door middel van de bijna drie uur durende openingsceremonie in Sochi. De elfjarige hoofdrolspeelster Lubov, wat staat voor liefde, werd door middel van een droom door de geschiedenis van Rusland geleid.  Ik zat in mijn warme trui te kijken en heb de hoogtepunten en dieptepunten voor je op een rij gezet.

Rutte uit zijn dak

De binnenkomst van de Nederlandse ploeg in het stadion, daarvoor keken we natuurlijk allemaal! Na eenenvijftig landen was het eindelijk zover, Nederland werd Oranje op de geprojecteerde wereldkaart op de vloer. Maar liefst dertig Nederlandse sporters volgden onze vlaggendraagster Jorien ter Mors. Een geweldig moment, waarbij niet alleen de spelers zichtbaar genoten. Ook onze premier Rutte ging helemaal los in het publiek. Goed voor zijn brave imago na het Desmond Tutu incident.   

Vier Olympische ringen

Niet alle onderdelen waren zo vermakelijk als onze premier. Zo werd de ceremonie geopend met een Russisch ABC’tje, wat niet erg spectaculair was. De A staat voor het alfabet wat wij nu gaan bespreken, de B staat voor het Baikalmeer en de C staat voor Catherine the great. Gaaaap. Zoals iedereen weet zijn er vijf Olympische ringen. Deze werden uitgebeeld door vijf sterren hoog in de lucht, wat moest leiden tot veel vertier. Eentje had geen zin en toen waren er maar vier.

Het haasje worden

Verder deze openingsceremonie: er werd gezongen, ballet gedanst en er was sneeuw. We werden voorgesteld aan de drie mascottes van deze Winterspelen. De haas, ijsbeer en het luipaard staan voor de drie plaatsen op het erepodium. Zo wil je dus toch wel het haasje worden. De dieren maakten plaats voor Thomas Bach, voorzitter van het IOC, en Poetin had ook nog wat te melden: ‘De spelen zijn geopend.’ Maria Sjarapova, de Russische tennisster, droeg de vlam het stadion in en toen de vlam was ontstoken kon het vuurwerk beginnen! Een hele beleving vond ik het.

Veel liefde voor de Spelen, #GoTeamNL!

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Game, set & match. Niet alleen sport is mijn passie, ook uit eten gaan, op citytrips en concerten bezoeken doe ik graag. Communicatie is mijn vak en ik ben altijd op zoek naar nieuwe trends en uitdagingen. Ik schrijf, woon en leef in Utrecht, maar ben ook vaak in Amsterdam te vinden om Toffe Dingen uit te checken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *