Opladen in een paar minuten en er weken mee doen!

Published On 25 October, 2013 | By Sam |

Al meerdere malen heb ik geschreven over smartphone opladers. Zoals een speciale voor vrouwen en een speciale voor de Sony Xperia. We blijven met z’n allen maar zoeken naar dé manier om onze smartphones zo lang mogelijk te laten werken. Zo ook is er nu weer iets nieuws! Onderzoekers hebben nu een batterij ontwikkeld die én in enkele minuten kan opladen én weken mee kan op één lading.

Een batterij die dus weken mee gaat. Dat is toch geweldig! Nu ben je natuurlijk benieuwd naar hoe dat dan kan. Ik leg het uit. De batterij is ontwikkeld door een supercondensator. Dit is een elektrisch component bestaande uit twee geleiders met daartussen een isolerende stof. Deze twee geleiders kunnen elektrische lading en energie opslaan. En wanneer één van deze geleiders positief geladen is, dan verplaatst de negatieve geleider zich naar deze positieve en zo blijft de energie in beweging en gaat lang mee. En zoals het woord ‘super’, in supercondensator al zegt, kan de supercondensator dus extra veel energie opslaan en extra snel worden opgeladen.

       

Helaas brengt deze supervariant wel een nadeel met zich mee. De supercondensator moet namelijk erg groot zijn wil hij de energie kunnen vasthouden. Maar je begrijpt al dat hier nu dus een oplossing voor is gevonden. Onderzoekers van The Vanderbilt University leggen dat op een zeer technische manier in Nature uit. Wanneer je de stof silicium gebruikt dan kan het formaat van de batterij flink verkleint worden. Een ander voordeel van silicium is dat het de accu beschermt tegen oxidatie en reductie.

Jammer genoeg zijn de onderzoekers nog niet zo ver dat ze weten op welke manier de accu in onze smartphone geplaatst kan worden. Dus voorlopig is het nog niet zo ver dat we deze geweldige batterij kunnen kopen. Toch zie ik het al voor me: je bent op vakantie en je hoeft geen één keer je mobiel op te laten. Mij lijkt het geweldig!

Maar tot die tijd moeten we het toch nog even doen met onze oude vertrouwde snel leeglopende accu. Bekijk daarom onderstaande video met tips om je batterijduur te verlengen.

5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik ben Sam! Een enthousiaste student bedrijfscommunicatie die graag schrijft over Toffe Dingen. Ik hou van appels, de Efteling en vroeg opstaan. Voor Toffe Dingen schrijf ik over van alles. Als het maar Tof is. Ik word blij van chocola, groene thee en leuke mensen om me heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *