Orp Smart Horn

Published On 12 February, 2013 | By Ming |

Vergeet die kleine draagbare fietslampjes die je bijna overal kan krijgen. Je weet wel, die fietslampjes die je vastmaakt aan je fiets door middel van een elastiek en moet weggooien zodra de batterijen weer eens op zijn na een paar uurtjes. De Orp Smart Horn is “The Next Big Thing” als het gaat om fietslampjes. De Orp fungeert tevens niet alleen als een LED fietslamp, maar ook als een super fietsbel.

Hoeveel ongelukken gebeuren er in een jaar met automobilisten die een fietser scheppen? Vaak gebeuren dit soort ongelukken als een fietser rechtdoor wilt en een automobilist rechtsaf wilt slaan. Maar hoe komt dit dan eigenlijk vraag je je af. Vaak is het zo dat een automobilist een fietser niet ziet of hoort en soms simpelweg door niet op te letten. Als fietser ben je dan ook extreem kwetsbaar. Dit is de makers van de Orp ook opgevallen, en wilt er dan ook voor zorgen dat de fiets gezien of eigenlijk gehoord kan worden.

Fietsbellen werken redelijk goed op fietspaden en rustige straten, maar in een drukke straat wordt een fietsbel gewoon niet goed gehoord. En al helemaal niet door de goed geïsoleerde auto’s van tegenwoordig. De Orp produceert 2 verschillende soorten tonen, een zoals zoals ze zelf “friendly sound” noemen die 76dB produceert en een “loud sound’ met 96dB. Je kan het ongeveer vergelijken met de toeter van een auto of een Vespa. De LED lichtjes van de Orp heeft ook verschillende standen, deze kan je namelijk instellen op slow strobe, fast strobe en constant aan. Als je de “loud sound” gebruikt van de Orp, zal de LED ook meewerken om de automobilist te waarschuwen door feller en snel te branden. Moet je de Orp dan weggooien als de batterijen op zijn vraag je je misschien af. Gelukkig niet, want de Orp kan je gewoon opladen door middel van een usb kabel.

Bekijk de Kickstarter pagina van Orp voor meer informatie en om te pledgen.

4.00 avg. rating (88% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Mensen die me kennen, zeggen dat ik een visueel ingesteld persoon ben. Daar zouden ze weleens gelijk in kunnen hebben. Ik hou dan ook van beelden, of het nou gaat om een foto, een video of gewoon een mooi ontwerp. Niet voor niets bestaat de uitdrukking; Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Ming op Google+

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *