Paarse Krokodillentranen vanavond in The Sugarfactory

Published On 8 October, 2013 | By Sam |

‘Beter werkeloos bij de kachel, dan rood staan op het strand’, ‘Wie geld verkwist en tijd verkloot, komt dus echt niet in de Quote’ en ‘Een krent die hard rent komt een heel end’. Zo maar een paar spreekwoorden die vanavond in Amsterdam in de finale staan om Nederlands leukste spreekwoord te worden.

Spreekwoorden zijn de afgelopen jaren helaas niet echt met onze tijd meegegaan. Zo waren ze ooit bedoeld om iets ingewikkelds uit te leggen, maar zijn nu zelf te ingewikkeld geworden. En juist om die redenen kwamen de jongens Wilmar Versprille en Laurens Bosman met het idee om spreekwoorden weer een nieuwe dimensie in te blazen. Ze bedachten Paarse Krododillentranen, een spel met als titel ‘Wie bedenkt het leukste spreekwoord‘. Het als doel, je raadt het al: op zoek gaan naar nieuwe verse spreekwoorden.

Afgelopen maanden zijn 50 bekende en minder bekende Nederlandse taalliefhebbers via een Facebook platform met elkaar de strijd aan gegaan een nieuw spreekwoord te verzinnen. Geen suffe metaforen, parabellen of vergelijkingen. Nee! Een spreekwoord dat we komende eeuwen dagelijks willen gebruiken.

En dat dagelijks gebruiken begint vanaf vanavond. Want vanavond tussen 20.00 en 23.00 vindt in de SugarFactory in Amsterdam de grote finale plaats. Tijdens twee rondes krijgen de 10 spreekwoordelijke finalisten de kans om te laten zien dat hij of zij het leukste spreekwoord heeft bedacht. De winnaar van het leukste spreekwoord mag zich vervolgens de ‘Grootste Taalvirtuoos van Nederland’ mag noemen en krijgt daarbij natuurlijk de eeuwige roem. Daarbij komt dat de verliezende deelnemers het winnende spreekwoord moeten gebruiken in hun komende taaluitingen. 

‘Wie het beste spreekwoord verzint, mag het houden’

Weten wat de bedenkers van Paarse Krokodillentranen te zeggen hebben? Bekijk dan onderstaand filmpje!

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik ben Sam! Een enthousiaste student bedrijfscommunicatie die graag schrijft over Toffe Dingen. Ik hou van appels, de Efteling en vroeg opstaan. Voor Toffe Dingen schrijf ik over van alles. Als het maar Tof is. Ik word blij van chocola, groene thee en leuke mensen om me heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *