Patat ordinair? Probeer patat kaviaar!

Published On 26 October, 2016 | By Thomas Nekkers |

De afgelopen jaren hebben we best wat revoluties meegemaakt in de wereld van snacks. Van de megahit Patatje Joppie tot de perfecte ovenbitterbalen en dan hebben we het nog niet eens over alle vegetarische alternatieven die tegenwoordig bestaan… 

Met dat laatste hoef je bij de echte snackfan dan ook niet aan te komen. Nee, die is op zoek naar een andere variatie. Iets meer fusion. Iets met meer “sophistication”. Zoek niet verder: het is zo ver. Friet is officieel geadopteerd bij de doelgroep-Miljonairfair. Maar in Rotterdam hebben ze dat op een wel heel originele manier weergegeven:

Patat Kaviaar foto Snackspert

Foto via instagram.com/snackspert

Ja, dat is kaviaar. Op friet. En dat is geen pauperige mayo, dat is crème fraiche met bieslook en ei. Je zou het bijna geen snack meer kunnen noemen, als je het niet in het bekende plastic bakje kreeg en je het bij een gewone snackbar kan krijgen. Dit is op dit moment toch wel het meest revolutionaire frietgerecht op de markt en als wij “Snackspert” Eke Bosman moeten geloven, is dit dus nog lekker ook. Eke was gisteravond te zien bij Jan Rijdt Rond op NPO 3 (kijk het fragment hier terug) waarin hij, nadat hij de deur van Jan’s auto gevonden had, naar Tante Nel in Rotterdam reed om daar het patatje kaviaar zelf eens te proberen. Naar eigen zeggen is de Snackspert best kritisch en niet vies van een slechte recensie, maar hij werd weggeblazen door het nieuwe luxerecept. Onder het genot van een glas champagne (“En dat bij een snackbar!”) begonnen Eke en Jan aan een frietje, met daarop een laag crème fraiche en kaviaar. Het geluk spatte van het gezicht van de fervent Instagrammer af en wij geloven hem dan ook maar op zijn woord dat dit goed te doen is.

Wil je het zelf proberen? Op dit moment is het alleen te verkrijgen bij Tante Nel in Rotterdam, op een paar minuten van station Blaak. Voor €20,- heb je een patatje voor twee en daarbij is ook nog een glas champagne te bestellen. Da’s nog eens indruk maken op een eerste date!

Ben je zelf ook benieuwd naar deze nieuwe receptuur? Of heb je nog iets veel gekkers gegeten en vind je dat we daar wel eens aandacht aan mogen besteden? Laat het weten op onze Facebookpagina. Voor veel meer tips over lekkere snacks, volg de Snackspert op zijn Instagram!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Nieuwe technologie en sporten. Daar draait het leven toch om? Het enige wat nog mooier is dan technologie en sporten is technologie voor bij het sporten. Daar hoor je mij dan ook de hele dag over babbelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *