Personaliseer je desktop met een stijlvolle ‘De Stijl’ stijl

Published On 31 May, 2012 | By Tom |

Waar is de tijd gebleven dat een desktop gewoon nog een nuttig gebruiksvoorwerp was? Een lelijk apparaat in je huiskamer, maar hé, wat is dat ding handig! Nee, alleen functionaliteit is tegenwoordig niet meer genoeg. Bij alles wat er in huis te vinden is moet je een gevoel hebben, het moet matchen met de rest van je interieur. Je woon- en werkomgeving moeten in harmonie en evenwicht zijn, laat die Fung Shui maar komen! Blijkbaar doet design toch heel wat met de mens want wat zou ik graag zo’n ‘Mondriaan-desktop’ in mijn kamer hebben staan!

Kunst is dat wat gemaakt is met de vooropstaande bedoeling (één of meer van) de menselijke zintuigen én de menselijke geest te prikkelen (Wikipedia). Een nogal brede definitie als je het mij vraagt en de scheidslijn is dan ook niet altijd duidelijk. Een schilderij in een museum wordt kunst genoemd, maar wat is het wanneer de afbeelding gebruikt wordt voor de stoffering van de stoelen in een vliegtuig? Of je desktop omtoveren in de stijl van Mondriaan, kunnen we dat kunst noemen? Jeffrey Stephenson dacht er het zijne van en besloot dat zijn Mini-ITX best wel een leuke ombouw kon gebruiken. Zo hebben de bekende vlakken van Piet Mondriaan ineens een prominente plaats in zijn woonkamer.

De prijs? Onbetaalbaar! Deze ombouw zal namelijk niet op de markt verschijnen. Voor mij wordt het dus in een vrij weekend zagen, lijmen en kleuren. En vooral heel hard hopen op een enigszins acceptabel resultaat. Net zoals Jeffrey Stephenson heeft gedaan. Bekijk vooral ook eens de overige foto’s op zijn site, dat is zeker de moeite waard! Mocht het me lukken mijn woonkamer op te fleuren met een echte Mondriaan dan zal ik jullie de foto’s zeker niet onthouden!

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik hou van communicatie. Niet alleen in de kroeg of in de supermarkt, maar ook zeker online! De vrijheid die het internet me biedt is me een groot goed. Mijn doel? Een (virtuele) glimlach om een schrijfsel maakt ook mijn dag weer heel wat plezieriger!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *