Pieken en dalen in de Alpen

Published On 21 February, 2014 | By Willem Hopmans |

Daal je binnenkort af in de Alpen? Verlekker je nu alvast met L’amour est un crime parfait.

Meisje vermist

In de Frans-Zwitserse film verdwijnt studente Barbara. Literatuurprofessor Marc (Mathieu Almaric) staat binnen zijn universiteit bekend als moderne Don Juan. Hij lokt menig vrouw naar zijn berghut en weet zich met zijn vrouwverslindende gedrag verdacht te maken.

Dolen in het woud

Dan verschijnt de stiefmoeder van het vermiste meisje Anna (Maïwenn) ten tonele alsook de krolse studente Annie (Sara Forestier). Een goede basis waarop de amoureuze, absurde en komische ontwikkelingen kunnen groeien. Tegelijkertijd komt Marc steeds dieper in het donkere woud van zijn onderbewustzijn terecht. Hij doolt en verdwaalt in zijn eigen schaduw. Met alle gevolgen van dien.

Winter in de Alpen

Vooral de vergezichten van het landschap in de Alpen zijn schitterend. Het licht en de schaduw sluimeren door tot in de ziel van de mysterieuze professor. Ook Marc blijkt namelijk over een wat schimmige schaduwkant te beschikken. Evenals over een absurde relatie met zijn zus Marianne (Karin Viard), een excentrieke bibliothecaresse.

Langzaam klimt het verhaal naar de onvermijdelijke climax. De waanzin ontpopt zich steeds verder. Het smelt als sneeuw voor de voorjaarszon. Een even onverwacht als explosief einde laat je achter met de hunkering de bergen in te trekken.

Voorpret voor je skivakantie? L’amour est un crime parfait (naar het boek Incidences van Philippe Djian) draait vanaf 27 februari in de bioscoop. Het bevestigt je voorgevoel: Vertrouw nooit vlotbabbelende Fransozen in de sneeuw.

 

Trailer – (Frans, met zonder ondertiteling).

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Willem Hopmans Eijkman (San Borja, 1986) is een jongeman, opgegroeid in Bergen op Zoom en sinds enkele jaren woonachtig, studerend en werkachtig te Utrecht, tussenstop Rotterdam. Dit blog is om bij tijd en wijlen interesses te delen, gedachten te uiten of gewoonweg stukjes tekst neer te zetten. Voor de liefhebber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *