‘Pietitie’ doorbreekt 1 miljoen likes op Facebook

Published On 23 October, 2013 | By Sam |

Wat een ongekend staaltje News Jacking! De Facebookpagina van ‘Pietitie’ gaat sneller dan de snelste stoomboot. Inhaken op een actuele gebeurtenis is nog nooit zo snel gegaan.

Pietitie. Dat is de naam van de Facebook pagina die gister door Kevin van Boeckholtz en Bas Vreugde is aangemaakt. De jongens uit Roosendaal deden dit natuurlijk naar aanleiding van de berichtgeving rondom het VN-onderzoek naar Zwartepiet en het mogelijk afschaffen van het Sinterklaasfeest. Nou mooi niet! “We laten ons niet gek maken. Ons feest afschaffen? Ze zijn niet wijs. Hoe moeten we dat uitleggen aan onze kinderen?”, aldus de jongens.

Het idee ontstond als een kwajongensstreek toen de baas even weg was. Als de Sint van huis is… Wat doe je dan? Nou precies dan ga je aan de News Jacking. Snel inhaken op een actuele gebeurtenis. En snel ging het zeker!

Want grote kans dat ook jij de Pietitie Facebook al hebt geliked. Het aantal likes gaat zo snel en is nauwelijks meer te volgen! Ik noem een 100 likes per seconde. De Pietitie hangt nog maar net 24 uur in de lucht en heeft nu op dit moment (17:30) al 1 miljoen likes. Hiermee moge het duidelijk zijn dat dit de snelstgroeiende Facebookpagina in Nederland ooit is. 

Caberatier Martijn Koning over VN Racisme

Wat er met het aantal likes gaat gebeuren is nog maar de vraag. Maar het is in ieder geval behoorlijk duidelijk dat wij Nederlanders ons ijzersterk verbonden voelen met het Sinterklaasfeest. 

Wil je weten wat onze hoofdpiet, Eric van Muiswinkel, hierover te zeggen heeft? Lees het hier.

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik ben Sam! Een enthousiaste student bedrijfscommunicatie die graag schrijft over Toffe Dingen. Ik hou van appels, de Efteling en vroeg opstaan. Voor Toffe Dingen schrijf ik over van alles. Als het maar Tof is. Ik word blij van chocola, groene thee en leuke mensen om me heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *