Pinkpop 2016 geruchtenkeuken

Published On 16 October, 2016 | By Thomas Nekkers |

Zoals ieder jaar zal ook dit jaar weer het oudste Europese festival van start gaan in Megaland, Landgraaf. Pinkpop 2016 belooft een zeer gemixt publiek aan te trekken, met bevestigde headliners Rammstein, Paul McCartney en de Red Hot Chili Peppers. Daarnaast is ook Doe Maar bevestigd voor het festival. Met de officiële perspresentatie gepland voor morgen 11 uur, kijkt ToffeDingen vooruit op wat we morgen misschien kunnen verwachten!

Common Linnets

De Nederlandse band, ooit begonnen als Songfestival-project van Ilse De Lange en Waylon, timmert nu al een tijdje flink aan de weg. Met internationale optredens en een groeiende fanbase zijn de Common Linnets nu toch wel een legitieme internationale band te noemen. En bij een internationale band horen ook internationale festivals. Toen Gerard Ekdom vorige week voor zijn ochtendprogramma in Nashville, Tennessee was nodigde hij de Common Linnets uit voor een optreden. Na het optreden begon Ekdom te hinten naar festivalplannen voor de Linnets. Hierop klonk een volmondig ja, maar op de directe vraag of de band ook Pinkpop zou aandoen, kwam een minder duidelijk antwoord. Hieruit was echer wel af te leiden dat de kans groter was dat ze het wel zouden doen dan niet, dus zijn de Common Linnets sindsdien een reële kanshebber voor een Pinkpop-optreden!

Kans op bevestiging: 70%

Jack Savoretti

Italiaans-Engelse singer-songwriter Jack Savoretti is al een paar weken een lievelingetje van NPO Radio 2. Met zijn single “Catapult” is hij Top Song bij Radio 2 voor de rest van de week en daarom kon een interview niet uitblijven. DJ Bart Arends vroeg hem tijdens zijn programma om een tipje van de sluier op te lichten, maar daar kon Jack Savoretti maar deels antwoord op geven..

That could be happening… I’m not allowed…

Ja, wat moet je daar nou mee? Bart Arends zelf beschouwt het als een officieuze toezegging en positief gestemd als wij zijn met dit weer, geloven wij hem graag.

Kans op bevestiging: 80%

Will and the People

Nadat Will and the People zelf hadden bevestigd dat zij naar Pinkpop zullen komen, moeten wij helaas toch slecht nieuws brengen. Mr. Pinkpop Jan Smeets maakte een aantal weken geleden bekend dat hij niks af weet van een optreden van Will and the People, bekend van megazomerhit Lion In The Morning Sun. In mei is de band overigens wel te vinden in Haarlem, Hengelo en Zwolle, dus je hoeft ze niet volledig te missen. Verder brengt de band komende zomer met een nieuw album. Genoeg om naar uit te kijken dus!

Kans op bevestiging: 10%

James Morrison

Morrison besloot voor dezelfde aanpak te gaan als Will and the People en kondigde zelf aan naar Pinkpop te gaan. Ook hier reageerde Jan Smeets op, maar dit keer was hij positiever gestemd. Hij liet weten dat wanneer Morrison nu zegt dat hij er bij zal zijn, dat “wel zou kloppen”. Uiteraard is ook hier nog niks officieel bevestigd, maar als je de twee partijen hoort is dit misschien wel de meest zekere aankondiging voor morgen.

Kans op bevestiging: 90%

Causes

Utrechtse band Causes heeft als derde band zichzelf aangekondigd voor Pinkpop. Na een optreden in Heerlen, een aantal maanden geleden, sloten ze af met de niks verhullende slotzin:

It’s been beautiful Heerlen. See you at Pinkpop 2016. 

De Utrechtse band met Engelse leadsinger brak begin 2015 door met “Teach Me How To Dance With You” en bracht dit jaar nog het nieuwe album “Under Bridges That You Built For Me” uit. En bij een nieuw album, hoort een nieuwe tournee.

Kans op bevestiging: 75%

Wat vind jij van de geruchten tot dusver? Laat het ons weten in de reacties! Volg morgen 17 februari de persaankondiging via de stream op de website en check hier de resultaten van de presentatie!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Nieuwe technologie en sporten. Daar draait het leven toch om? Het enige wat nog mooier is dan technologie en sporten is technologie voor bij het sporten. Daar hoor je mij dan ook de hele dag over babbelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *