Pizzafans opgelet: Papa John’s komt naar Nederland!

Published On 17 October, 2016 | By Thomas Nekkers |

Coverphoto: Flickr/andrewbain

Goed nieuws voor iedereen die van pizza houdt. Amerikaanse pizza-bezorgketen Papa John’s kondigde vandaag aan dat ze komende zomer al een vestiging in Nederland willen gaan openen. Na een deal te hebben gesloten met een groep franchisenemers uit Groot-Britannië, liggen de eerste concrete plannen voor een Nederlandse vestiging nu op tafel.

Nu is misschien de eerste vraag die je wil stellen: “Dus? Papa John’s? Is dat weer wezenlijk anders dan Domino’s en New York Pizza dan?” Nouja, nee. Papa John’s is een keten van ruim 4600 locaties in 34 landen, die zich focust op het bezorgen en laten afhalen van pizza. Maar het is meer de manier waarop, waar Papa John’s zich onderscheidt. Tussen 1999 en 2006 won Papa John’s 7 jaar op rij de prijs voor beste pizza-bezorgketen in de VS. Tegenwoordig hanteren zij de slogan “Better ingredients. Better Pizza.” om aan te duiden dat zij zich puur op kwaliteit willen onderscheiden van de concurrentie.

Slecht nieuws voor Italiaanse bakkers

Dit is echter ook het punt waarop het gevaarlijk kan gaan worden voor de kleinere pizzabakkers die wij nu in Nederland hebben. Dat was meestal toch het alternatief voor de droge (of juist kleffe), kleine pizza’s die je bij ketens als bijvoorbeeld Domino’s en New York Pizza krijgt. Als Papa John’s zich nu als keten kwalitatief kan gaan meten met de specialisten, wordt het voor laatstgenoemde misschien lastig om te blijven bestaan.

Papa John’s wil Europa

De uitbreiding naar Nederland is onderdeel van een grote stap naar Europa voor de pizzaketen. Buiten Nederland is al bevestigd dat de keten zich in Spanje en Frankrijk gaat vestigen komende zomer, terwijl er ook gekeken wordt naar potentiële vestigingen in België, Duitsland, Polen en Tsjechië. Het is duidelijk dat de Amerikanen van tweede grootste pizzabezorger in de wereld, naar de hoogste plek op het podium willen klimmen.

Wat vinden jullie van dit nieuws? Zien jullie het wel zitten dat er een serieuze concurrent bij komt in de pizzabezorging? Of geloven jullie dat Papa John’s niks toevoegt en alleen maar schade kan aanrichten? Laat het ons weten op onze Facebookpagina!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Nieuwe technologie en sporten. Daar draait het leven toch om? Het enige wat nog mooier is dan technologie en sporten is technologie voor bij het sporten. Daar hoor je mij dan ook de hele dag over babbelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *