Portraits Génétiques

Published On 17 October, 2013 | By Sam |

Er is vast al vaak tegen je gezegd ‘Goh, wat lijk jij op je vader!’ of ‘Jij bent echt een kind van je moeder!’ Zelf zijn we daar nooit zo bewust van of willen het niet zijn, maar mensen zullen het toch niet voor niets tegen je zeggen? Bekijk de fotoreportage Portraits Génétiques van Ulrie Collette en misschien denk je er daarna toch anders over. 

Hoe kun je het beste de overeenkomsten tussen vader en zoon onderzoeken? De Canadese fotograaf Ulric Collette wilde wel eens weten hoe erg zijn zoon op hem lijkt. Hij besloot een fotoserie van zichzelf en zijn zoon te schieten en deed hier iets bijzonders mee. Je raadt het misschien al, nou inderaad door twee halve foto’s naast elkaar te bekijken. En dat deed de 34 jarige fotograaf dan ook.

Hij knipte de linkerkant van zijn gezicht, zodat op daar de linkerkant van het gezicht van zijn zoon geplakt kon worden. Het resultaat? Meer overeenkomsten dan verwacht! Ondanks het duidelijke kapsel verschil zijn duidelijke overeenkomst te zien en lijkt het net één portret. Zoals je hieronder zelf kunt zien.

Na het prachtige resultaat van zijn eigen foto, wist Collette dat dit ook bij andere mensen zou werken en fotografeerde daarom van meerdere familieleden hun gezichten. Moeders werden met dochters versmolten, vaders met zonen, broers met zussen, nichten met neven en ga zo maar door. Een fotograaf deelt natuurlijk het liefst al zijn werk, en zo ook Ulric Collette. Zijn fotoreportage kreeg de naam Portraits Génétiques en is hier te bekijken. 

Heb je de foto’s bekeken? Dan denk ik dat je het met me eens bent dat we toch wel degelijk op onze ouders lijken, of niet soms?

Bekijk onderstaande video waarin de gemaakte portretten te zien zijn

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik ben Sam! Een enthousiaste student bedrijfscommunicatie die graag schrijft over Toffe Dingen. Ik hou van appels, de Efteling en vroeg opstaan. Voor Toffe Dingen schrijf ik over van alles. Als het maar Tof is. Ik word blij van chocola, groene thee en leuke mensen om me heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *