Postsecret: Diepste geheimen van vreemden

Published On 18 February, 2014 | By Caitlyn |

Postsecret is een online community waar mensen hun diepste geheimen met elkaar delen. Dat is niks nieuws, de site waarop al deze geheimen te lezen zijn, dat is wel bijzonder.

Mensen kunnen op een postcard hun geheim schrijven en naar het adres van de site sturen. Een grote hoeveelheid aan geheimen komen er dagelijks binnen en Frank, de eigenaar, sorteert ze en zet ze online. Elke zondag komt er een deel van de geheimen op de site te staan. Soms heeft die zondag een thema, maar vaak zijn het allerlei geheimen door elkaar.

De kaarten zijn vaak op een bepaalde manier versierd of beschreven. Het varieert van oude verpakkingen tot pagina’s uit de Bijbel. Er worden geheimen geschreven op allerlei oppervlakken en ze sturen ze op om het te kunnen delen met een wildvreemde. De meeste geheimen kunnen niet zomaar met familie of vrienden gedeeld worden en dit is dan de manier om toch je hart te luchten.

Het begin

Postsecret begon als project van Frank Warren. Frank maakte duizenden blanco postkaarten en liet ze op willekeurige plekken achter. De kaarten waren allemaal aan hem geadresseerd en bij het adres stond de boodschap: ‘ Je wordt uitgenodigd om anoniem een geheim bij te dragen aan een groepskunstproject. Je geheim kan gaan over spijt, angst, verraad, verlangen, een bekentenis of een vernedering uit je jeugd. Onthul iets- zolang je het nog nooit met iemand gedeeld hebt. Wees creatief – laat de briefkaart je schildersdoek zijn.’ Dit deed hij in 2005. Inmiddels heeft hij rond de honderdduizend kaarten al gekregen. Er zijn vijf boeken uitgekomen met geheimen daarin en er zijn in Amerika regelmatig Postsecret bijeenkomsten. Op deze bijeenkomsten vertelt Frank over de geheimen maar delen mensen ook hun geheimen met de andere bezoekers.

Zelf een kaart sturen

De kaarten komen niet alleen maar uit Amerika. Ze komen uit de hele wereld. Ook jij kan een postkaart maken en versturen naar Frank. Het adres is:

‘13345 Copper Ridge Road
Germantown
Maryland 20874
United States’

Jouw kaart wordt misschien niet uitgekozen om op de site te komen, maar dat is niet het doel. Het doel is dat je het geheim eindelijk kwijt bent, ook al is Frank de enige die er iets vanaf weet. Je geheim hoeft niet eens in het Engels te zijn. Er komen namelijk ook Franse of Duitse kaarten voorbij op de website. Dus wil je je geheim kwijt, dan kan dat altijd bij Frank.

Hieronder een paar voorbeelden van geknutselde kaarten:

 

Schermafbeelding 2014-02-18 om 10.40.25

Schermafbeelding 2014-02-18 om 10.40.47

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Journalist, danseres en modeliefhebber. Mijn nieuwsgierigheid is onbeperkt en ik ben altijd op zoek naar iets nieuws. Muziek staat altijd op, zonder word ik namelijk hartstikke onrustig. Mijn kledingkast puilt uit en mijn handen oefenen altijd in het klein choreografieën. Mijn quilty pleasure is disco muziek en daarnaast heb ik nog heel veel rare gewoontes. Schrijven is hoe ik mijn leven door kom, zowel hier als op mijn eigen blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *