#powertothepieper

Published On 6 October, 2015 | By Sabine Langhout |

De aardappel. Daar zweert een groot deel van Nederland bij. Zonder aardappel geen volledig gerecht. Of is dat inmiddels niet meer zo?

powertothepieper

Het lijkt of de aardappel, of in de volksmond beter bekend als ‘pieper’, onder gemoffeld wordt door de Superfoods. Chia zaad, Quinoa, Goji bessen en vele anderen zijn helemaal hot en happening. Dat wat vroeger buiten in de winter in het tuinhuisje lag voor de vogeltjes (lees: Chia zaad), ligt nu in vol ornaat op ons bord.

Maar daar steekt de NAO, De Nederlandse Aardappel Organisatie een stokje voor. De pieper is namelijk hartstikke hip! Het mag dan wel geen exotische namen hebben, maar je kan er werkelijk alles mee. En dat is niet gelogen. Probeer maar eens 20 gerechten te noemen waar de pieper een rol in speelt, makkelijk toch?

powertothepieper

De NAO voert actie voor de pieper, en wel met een hele ludieke, unieke en duidelijke reclame. Er wordt namelijk #powertothepieper gevraagd. In het korte spotje wordt duidelijk dat de pieper super hip is, en kan zijn. Een cursus fijn schillen, de super hippe ‘sac du pomme’ en de ‘kriel-clutch’. Maar ook de Aardappel Pro en unieke Pieper-stores mogen niet ontbreken in de hype.

En om dan ook nog de reclame te eindigen met de zin ‘’al jaren supervoedzaam! (lees: superfoodzaam)’’ spant de kroon.

Ben jij een echte pieper-eater of kies jij voor de superfoods?

Bekijk de toffe reclame hieronder:

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Hallo! Als Communicatiewetenschap studente, en eigenaar van mijn eigen bedrijf SABcreëert, heb ik erg veel interesse in reclames en alles wat er om heen gebeurt. In mijn blogs probeer ik antwoord te geven op vragen over de reclames zoals: wat is de boodschap? Welke strategie komt in deze reclame naar voren? Is de reclame effectief? Wat ik leer tijdens mijn studie kan ik goed toepassen bij het beantwoorden van deze vragen. Daarmee wil ik mijn lezers wat meer mediawijs maken en een kritische blik geven op de duizenden reclames die jaarlijks voorbij komen. Meer weten? Check www.sabcreeert.nl!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *