Praten met je auto, het kan!

Published On 21 June, 2013 | By Tom |

De auto van de toekomst

Steeds minder jongeren halen hun rijbewijs blijkt uit onderzoek. Dat komt omdat steeds meer mensen in grote steden wonen waar het openbaar vervoer goed geregeld is en dan is het simpelweg niet meer cool om in een milieuvervuilende auto te rijden. De auto van de toekomst zal moeten inspelen op deze factoren. Een ding is zeker: duurzaamheid is het sleutelwoord van de auto van de toekomst.

Mercedes s?
Mercedes is niet het eerste automerk waar je aan denkt als het gaat om duurzaamheid. Deze auto’s staan bekend om hun benzine slurpende gedrag. Toch was dit het eerste automerk dat met de airbag kwam, anti-slip technologie aan de auto toevoegde en cilinderuitschakeling in de motor had zitten. Dit werd zo’n succes dat deze onderdelen inmiddels ook op een website als Mijnautoonderdelen.nl verkrijgbaar zijn.

Dit automerk komt dit jaar al met een auto die voor 15 seconden zelfstandig kan rijden. Daarbij leest hij borden en remt hij als er een ongeluk gebeurt. Toch wil Mercedes “de bestuurder de kans geven om auto te rijden, anders gaat de lol er echt vanaf”. Na 15 seconden moet er dus weer ouderwets autogereden worden!

Praten met je auto
Een van die dingen die we met de toekomst associëren, is het praten met machines. Letterlijk praten met machines. In de nieuwste Audi’s zijn al onderdelen bevestigd die technologie bevatten die de menselijke stem herkennen. Je kunt deze auto dus al vertellen dat jij je moeder wilt bellen of dat de cruise control aan moet.

Elektrische auto’s de toekomst?
Dat is nog maar de vraag. Veel mensen denken dat dit duurzaam is, maar elektrische motors zijn veel zwaarder, waardoor deze auto’s uiteindelijk meer energie verbruiken. Om de elektrische auto een succes te maken, zal de auto en de motor daarvan lichter moeten worden. BMW heeft nu een auto ontworden die gemaakt is van koolstofvezel. Dit is een materiaalsoort dat eerst alleen in de wereld van de autosport werd gebruikt, omdat het veel sterker en lichter is dan staal. Nu gaat het dus ook gebruikt worden voor consumenten auto’s waardoor elektrisch rijden eindelijk ook voor de consument betaalbaar en duurzaam wordt.
Future Car

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik hou van communicatie. Niet alleen in de kroeg of in de supermarkt, maar ook zeker online! De vrijheid die het internet me biedt is me een groot goed. Mijn doel? Een (virtuele) glimlach om een schrijfsel maakt ook mijn dag weer heel wat plezieriger!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *