Pretpark “The Void” voor levensechte Virtual Reality-ervaring

Published On 7 October, 2015 | By Freek Keesen |

Waanzinnig nieuws voor gamers, nerds, lasergamers, en f*ck it, mensen die in het algemeen vatbaar zijn voor een goede kick. Virtual reality pretparken komen eraan!

Virtual Reality pretpark

Tot voor kort waren ontwikkelaars van Virtual Reality (VR) vooral bezig met entertainment voor in de huiskamer. Maar juist buiten de deur kan een VR ervaring weleens megatof worden. ‘The Void‘ is een organisatie die Virtual Reality pretparken gaat bouwen. Deze nieuwe startup uit Salt Lake City, Utah is bezig met het bouwen van werkelijke levels waarin je kan rondlopen. Deze fysieke wereld word in-game gebruikt en krijgt nog een extra ‘skin’, oftewel de vormen van de maps zijn echt, maar de VR-brillen zullen deze er supergelikt uit laten zien.

Hardware van The Void

Bezoekers van The Void zullen een rugzak krijgen met een computersysteem die je bewegingen bijhoudt. Daarnaast krijg je handschoenen die interactie met de virtuele wereld bieden. Zo kan je ermee op knopjes drukken en dingen oppakken. De VR-brillen die gebruikt zullen worden in The Void heten Rapture HMD. Voor de geeks onder ons, zie hieronder de specs:

  • Dual High-Density Curved OLED Displays (1080p per oog)
  • Quantum Dots
  • Custom Optics
  • High-Quality THX koptelefoons
  • Super-Gain Inline Microphones
  • Proprietary Global Head Tracking Sensors (120Hz)

void virtual reality pretpark

Wanneer?

Dat is helaas nog niet bekend, zeker voor Europa. De organisatie is momenteel bezig met een park in de Verenigde Staten. Daarna zou het ook naar grote steden Azië, Australië en Europa moeten komen. De site geeft nog geen specifieke informatie over datums of locaties.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

hou van Toffe Dingen als: Devin The Dude ● Michael Jordan ● Opgezwolle ● The Big Lebowski ● The Daily Show ● HBO ● Traveling ● FreakyFreek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *