Rechten van de mens tatoeëren

Published On 7 November, 2013 | By Sam |

All human beings are born free and equal in dignity and rights

Wat krijg je als 6773 mensen één letter van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens op hun lichaam laten tatoeëren? Dan krijg je het volgende:


Het idee van deze tattoo actie begon allemaal vorig jaar bij Sander van Bussel, een van de jongens van Tilburg Cowboys. Nadat mensenactivist en zijn collega Steven ‘Nyash’ Nygah in Nairobi werd vermoord, vond hij het tijd om in actie te komen.

Zo gezegd zo gedaan en de Tilburg Cowboys startte een kunstproject met de naam Human Rights Tattoo. Het doel: bewustzijn kweken en het belang van Universele mensenrechten onderstrepen! Een prachtig initiatief natuurlijk.

De jongens streven ernaar om de gehele Universele Verklaring, bestaande 6773 letters, op verschillende mensen van over de hele wereld te tatoeëren. Zo gingen de mannen afgelopen zomer al langs verschillende Nederlandse festivals en zo gaan ze deze maand naar Afrika. Natuurlijk hebben de getatoeëerde personen ook rechten, want het is geheel hun eigen keuze en daarbij mogen zelf zeggen in welke kleur en op welke plaats van het lichaam zij de tatoeage willen.

Naast dat de getatoeëerde de trotste eigenaar van een mooi stukje project zijn, zijn ze ook nog eens ambassadeurs geworden van de Rechten van de Mens. En dat is natuurlijk hartstikke mooi, want het is hard nodig dat we met z’n alle op de hoogte zijn van mensenrechten. Zonder de kennis van deze rechten, kun je ze uiteraard ook niet nastreven. En mensenrechten gelden, zonder uitzonder, natuurlijk voor iedereen!

Ben je benieuwd naar de getatoeëerde resultaten? Neem dan een kijkje op de website humanrightstattoo.org. Hier vindt ook nog alle ambassadeurs met naam, land en motivatie achter hun keuze.

Vandaag de dag zijn er al 1127 tatoeages gezet. Word jij de volgende?

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik ben Sam! Een enthousiaste student bedrijfscommunicatie die graag schrijft over Toffe Dingen. Ik hou van appels, de Efteling en vroeg opstaan. Voor Toffe Dingen schrijf ik over van alles. Als het maar Tof is. Ik word blij van chocola, groene thee en leuke mensen om me heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *