Reclames met Olympische Spelen in de hoofdrol

Published On 28 January, 2014 | By Suzan van Aalten |

De mogelijke terreuraanslagen (zwarte weduwe), homohaat van Poetin (‘Als ze kinderen maar met rust laten’) en de zware delegatie Nederlanders die naar Sochi gaat (Wim-Lex & Rutte) met de Olympische Winterspelen zijn onderwerp van gesprek. Merken doen hun voordeel liever met de positieve aandacht die het evenement krijgt. Hier een rijtje met reclames die zich richten (& meeliften) op de Olympische Winterspelen. 

P&G

Sven Kramer en zijn moeder spelen samen de hoofdrol in de ‘Bedankt mam’ reclame van P&G. Samen vertellen zij over de weg die Sven heeft afgelegd om Olympisch atleet te worden. ‘P&G, trotse sponsor van moeders.’

NOC*NSF

Nicolien Sauerbreij wint veel met sport, net zoals NOC*NSF. ‘Eén zijn met elkaar en vreugde, dat is wat sport ons brengt.’ NOC*NSF hoort op Facebook graag wat jij wint met sport.

Zilveren Kruis Achmea

‘Bobben naar Sochi’ is de nieuwe campagne van Zilveren Kruis Achmea. Door in de bob te stappen en zoveel mogelijk social fans te krijgen, kan je samen met drie vrienden tickets winnen naar de Olympische Winterspelen. Edwin van Calker, piloot van het Nederlands bobsleeteam daagt je uit!

Volkswagen

Hoewel turnen niet tot de Olympische sporten behoort, probeert Volkswagen toch aan te haken met deze reclame. Onder het motto: ‘Al 25 jaar sponsor van Olympische sporters’ is Epke Zonderland wel op zijn plek.

Dreft

Dreft bouwt in hun reclame een schans met de 10.000 borden die zij beweren van één fles afwasmiddel te hebben afgewassen. Ik geloof er weinig van en het lijkt me niet erg relevant, maar de schans is wel het kijken waard.

Sister Act

De nonnen van Sister Act gaan ook voor goud. ‘Ook tijdens de Winterspelen avond aan avond.’

Eerder schreef ik al over BN’ers in de reclame. Tijdens de Winterspelen kunnen we nog veel reclames en andere inhakers verwachten met bekende sporters in de hoofdrol. Zorg dat jij voor de buis zit en maak het mee!

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Game, set & match. Niet alleen sport is mijn passie, ook uit eten gaan, op citytrips en concerten bezoeken doe ik graag. Communicatie is mijn vak en ik ben altijd op zoek naar nieuwe trends en uitdagingen. Ik schrijf, woon en leef in Utrecht, maar ben ook vaak in Amsterdam te vinden om Toffe Dingen uit te checken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *