Recordbrekende nieuwe Marvel-film: Black Panther

Published On 12 February, 2018 | By Isabella van den Berg |

In de eerste dag dat er kaarten te koop waren voor Black Panther, waren ze al uitverkocht. En nu, in de week van release, wordt voorspeld dat de film in de eerste twee dagen 150 miljoen dollar gaat opbrengen. Dat belooft wat. De Black Panther is een personage uit de strips van Marvel Comics, hij verscheen voor het eerst in 1966. Black Panther is vanaf 14 februari te zien in de bioscoop.

Het verhaal

Het verhaal speelt zich af in Wakanda, een fictief en technologisch hoog ontwikkelde natie in Afrika. Na het overlijden van de huidige koning keert zijn zoon T’Challa (Chadwick Boseman) terug naar huis om zijn rechtmatige plek als koning in te nemen. Door een heftig conflict met een vijand wordt zijn moed als koning en Black Panther op de proef gesteld. Het lot van Wakanda en de rest van de wereld zijn in gevaar.

Voor een Marvel-film speelt Black Panther zich op een unieke locatie af; Afrika. Niet je standaard superheldenfilm die zich in New York afspeelt dus.

Cast

Naast Chadwick Boseman als Black Panther, spelen ook Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Angela Bassett, Andy Serkis en Martin Freeman mee in de film. De film is geregisseerd door Ryan Coogler, die je kan kennen van drama’s zoals Fruitvale Station en Creed.

Muziek

Niemand minder dan Kendrick Lamar heeft de soundtrack volledig geproduceerd en samengesteld. Het album is nu uit en telt veertien nummers. Natuurlijk is Kendrick Lamar te horen, maar ook The Weeknd, James Blake, 2Chainz, Future, Anderson .Paak en nog veel meer. Je kan het album hier beluisteren. Voor het album uitkwam waren er al twee tracks gereleased; All The Stars van Kendrick Lamar met een featuring van zangeres SZA en Pray For Me, een samenwerking tussen Lamar en The Weeknd. De muziekvideo voor All The Stars check je hier.

 

In de weken voor de release van Black Panther in de bioscopen, is er heel wat gehyped door fans en critici. Ben jij van plan om Black Panther te zien in de bioscoop? Laat het weten in de reacties!

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Hey! Mijn naam is Isabella, beginnende blogger en stagiair. Ik hou van muziek, trends, fashion en teckels.