Reizen is nog nooit zo leuk geweest met BlaBlaCar

Published On 4 November, 2013 | By Sam |

Een regenachtige maandag is helaas het begin van deze week. Maar nog 5 werkdagen en het is alweer weekend. Tijd om te bedenken hoe je komend weekend gaat invullen. Misschien wil je wel een lekker weekendje weg naar mooie stad als Brussel, Parijs, Praag of Genève. Helaas hebben last minute trein- en vliegtickets naar deze steden vaak een behoorlijk prijskaartje. Dan toch maar niet gaan? Tuurlijk wel! Want met BlaBlaCar is de kans groot dat je een chauffeur vindt waarbij je voor een prikkie kunt meerijden.

BlaBlaCar dus. Het idee dat 5 jaar geleden ontstond bij de uit Frankrijk afkomstige Frédéric Mazzella, die studeerde in Engeland. Op kerstavond wilde hij terug naar zijn ouders in Frankrijk, maar had een probleem: hij had geen auto en alle treinen zaten al vol. Wat doe je dan? Hij zocht online of iemand misschien een plekje aanbood om mee te rijden van Engeland naar Frankrijk.

Tot Frederic’s verbazing bestond zo’n site nog niet en dacht: dat ga ik maken!. Helaas heeft hij de kerst niet meer in Frankrijk gevierd maar een goed idee heeft hij hier wel aan overgehouden en zo bedacht hij samen met twee vrienden BlaBlaCar, een website waar chauffeurs met lege stoelen passagiers, die op zoek zijn naar een ritje, elkaar kunnen ontmoeten.

En nu is BlaBlaCar een groot succes. Zo is de website Ondertussen al in 10 landen beschikbaar, zijn er wereldwijd al meer dan 5 miljoen leden, reizen er maandelijks meer dan 1 miljoen reizigers met BlaBlaCar en is er al meer dan 500.000 ton aan C02 bespaard. Dat zeg ik, een behoorlijk groot succes. Maar naast de hierboven genoemde punten is het voor ons natuurlijk ideaal dat we voor een klein bedrag naar de plaats van bestemming gebracht wordt.

Zo, nu alleen nog even bedenken welke stad het wordt, een chauffeur zoeken en instappen maar!

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik ben Sam! Een enthousiaste student bedrijfscommunicatie die graag schrijft over Toffe Dingen. Ik hou van appels, de Efteling en vroeg opstaan. Voor Toffe Dingen schrijf ik over van alles. Als het maar Tof is. Ik word blij van chocola, groene thee en leuke mensen om me heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *